טונוס שרירים גבוה ונשיאה במנשאים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טונוס שרירים גבוה ונשיאה במנשאים
    מיכל
    25/10/2009

בתי בת 4.5 חודשים ויש לה טונוס שרירים גבוה.
    המליצו לי לשאת אותה בתנוחת עירסול על הידיים ובמנשא.
    כשאני מחזיקה אותה על הידיים בתנוחת עירסול היא מאוד מאוד מתנגדת, נלחמת, בוכה, מקשיתה את הגוף כשהבטן והטוסיק כלפי קדימה ומקשיחה ואף נועלת את הידיים והרגליים. עם זאת, אם אני מכריחה אותה ומחזיקה אותה בכוח בתנוחת עירסול (ואני ממש צריכה להפעיל המון המון כוח ואסרטיביות) היא נרגעת בשנייה ואפילו נרדמת.
    כנ"ל אם אני מכניסה אותה למנשא 3 רצועות לתנוחת עירסול. צורחת ומתנגדת אבל ברגע שהיא בפנים היא נרגעת ואפילו נרדמת.
    האם כדאי להמשיך לעשות את שתי הפעולות האלה בכוח? זה יעזור לה לטונוס הגבוה?
    שאלה שנייה בהמשך:
    לעומת המנשא של העירסול, את המנשא של בייבי ביורן בתנוחה מאונכת היא מאוד אוהבת, ובזמן האחרון אני עושה איתה טיול במנשא חצי שעה או שעה כמעט כל יום. היא רגועה, מסתכלת לכל הכיוונים ומתעניינת, בשלב מסוים היא נרדמת וישנה בצורה רגועה מאוד.
    האם יש לכך משמעות? האם אני עושה טעות ומעלה לה את הטונוס במנשא הזה?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ערסול

שירי קאשי
    26/10/2009

הי מיכל,
    אכן תנוחת הערסול תורמת רבות ליכולת להרפות את הגוף וזה הדבר החשוב ביותר כאשר מטפלים בטונוס גבוהה. יחד עם זאת אני נגד להכניס בכוח למנשא. כדאי לעשות את התהליך בשלבים, להרגיע אותה בתנוחה אנכית ורק כשהיא כבר רפויה להעבירה לערסול. נקודה נוספת היא שבתך כבר "גדולה" ולתינוקות רבים כבר קשה בגיל זה להתערסל, לכן על אחת כמה וכמה חשובה ההדרגתיות. המנשאים המערביים למיניהם, כמו זה שאת משתמשת בו, הם מנשאים שמעודדים זקיפות של הגב. לרוב מגיל 4-5 חודשים אין מניעה להשתמש בהם אך במקרה של טונוס גבוה זה פחות מומלץ. אם תנוחת הערסול מתחילה להיות קשה מידי הרי שעדיף לשאת אותה בתנוחה אנכית במנשא הבד הגמיש, כיוון ששם יש תמיכה מלאה יותר לכך ולכן היא יכולה להרפות יותר. בתנוחה אנכית עדיף בטן לבטן כיוון שכך היא יכולה גם לעגל את הגב ופחות עם הפנים החוצה בכדי לא לעודד את הזקיפות. בכל מקרה ניתן להשתמש בכל המנשאים והתנוחות אך חשוב לשים לב למינון. לא להרבות בתנוחות שפחות מומלצות למצבה (ואם אפשר אז בלי בכלל).

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו