תנועות גוף בלילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תנועות גוף בלילה
    מיכל
    28/10/2009

שלום רב,
    בתי בת השבעה שבועות מתעוררת בלילה כל שעתיים כאשר היא עושה תנועות איגרוף עם הידיים חזקות ומשפשפת את הפנים או תנועות ידיים לצדדים חזקות וגם בעיטות ברגליים.
    בהתחלה הכל התחיל מחירחורים (קשיי נשימה) ועכשיו נעלמו החירחורים אך נשארו התנועות העצבניות. היא נרגעת כאשר אני מרימה אותה ושמה אותה לישון על הבטן שלי או על הידיים.
    ברגע שאני מניחה אותה שוב בעריסה , אחרי 10 דק שהיא נרדמה היא מתעוררת ושוב עושה את אותן התנועות.
    מוצץ עוזר רק לאורך 10 דק ואחכ שוב חוזר חלילה. לא כל פעם היא רוצה לאכול לפעמים היא נרגעת מבלי לאכול. מה פשר התנועות האילו? האם מציק לה משהו או שכך היא קוראת לי לבוא?
    בשבוע האחרון כל יום מארבע בבוקר עד שבע היא ישנה לי על הבטן ולא התעוררה אפילו פעם אחת. האם זאת טעות לתת לה לישון עליי? מה עליי לעשות.?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תנועות גוף בלילה

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    28/10/2009

הי מיכל
    לתינוקות בגיל זה עלולים להיות קשיים בשינה עצמאית שיכולים לבוא לידי ביטוי בתנועות כאלה, מה עוד שאין להם לגמרי שליטה על גופם ויש להם הרבה תנועות לא רצוניות.
    הקושי בשינה עצמאית גם הוא נורמלי בגיל זה בו התינוקות זקוקים לפעמים לקירבה ולחום של אמא,
    ומה שמוכיח את זה היא ההירדמות החזקה והנינוחה עלייך.
    האם לתת לה לישון עלייך או לא תלוי בתפיסת עולמכם, האם אתם רוצים לענות על כל צרכיה או פוחדים מהרגלים עתידיים.
    אני, באופן אישי, מאמינה שיש לתת לתינוק בגיל זה את מה שהוא צריך ואם שינה על ההורים יתן שקט, נינוחות ושעות שינה הרי שאפשר לתת לו זאת. יחד עם זאת חשוב לשמור על בטיחות בנושא זה ובמקביל להמשיך ולנסות להניח את התינוק גם במיטה ולא לוותר על זה לגמרי.
    זכרו שתקופה זו עוברת וכרגע אתם מעניקים לתינוקכם את מה שהוא הכי זקוק לו.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו