תינוק לא יושב + עוד כמה שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק לא יושב + עוד כמה שאלות
    א
    29/10/2009

הי ,

בני יותם בן 9.5 חודשים. הוא עומד על 6 וזוחל סוג של זחילת גחון (אבל לא בדיוק)..
    ולא יושב.
    לנו נראה שהוא מתפתח בצורה תקינה, גדל , זז ומגיב לסביבה. ושהוא פשוט לוקח את הזמן.
    לפני יומיים היינו בטיפת חלב והתמזל מזלנו ובאותו יום היה רופא התפתחותי.
    הרופא בדק אותו וטען שהוא קצת חלש בגב ולכן לא יושב. ושצריך לעזור לו אחרת כול ההתפתחות שלו תיפגע והוא יגרור את זה הלאה.והמליץ על פיזיותרפיה.
    הבדיקה שהרופא עשה, הייתה להושיב את יותם ואז יותם נפל לצדדים (לא הצליח לשמור על שיווי משקל.
    בנוסף שאל אותנו עם יותר יודע למחוא כפיים ובדק עם הוא כבר תופס תפיסת מלקחיים, ואמר שצריך לאמן אותו בתפיסת מלקחיים.
    שאלותיי הם:
    1. האם מומלץ לעשות פיזיותרפיה? (האחות בטיפת חלב אמרה לנו בשקט שהרופא מדבר שטויות ושנדבר איתה אם הוא לא זוחל בגיל 11 חודש, לעומתה הגננת אמרה לנו כמו הרופא שמומלץ לעשות פיזיותרפיה ).
    2. האם זה נורא שהוא עדין לא תופס תפיסת מלקחיים ? (הוא בכיוון תופס דברים מעביר מיד ליד)
    3. האם ילד צריך כבר למחוא כפיים בגיל כזה?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה ל א

דבי גרוס דולב
    29/10/2009

הי א
    אני לא יכולה לאשר או לבטל את אבחון הרופא ללא היכרות עם בנך אבל כן יכולה להגיד שהוא נמצא בעיכוב קטן ושאם אכן הוא סובל מחולשה הרי שחשוב לטפל בזה על מנת שבאמת לא יגרר להמשך ההתפתחות.
    לאור עיסוקי ושיטת הטיפול בה איתה אני עובדת, אני אמליץ כמובן על ליווי התפתחותי יותר מאשר על פזיוטרפיה. בליווי התפתחות יש הסתכלות על כל המערכת ולא רק על הסימפטומים.
    אני, לעומת טיפת חלב, הייתי רוצה לראות זחילה לפני גיל 11 חודשים, בו כבר יחשב הדבר לעיכוב משמעותי יותר.
    לא נורא שאיננו אוחז עדיין אחיזת מלקחיים והדבר יכול גם להיות קשור לקושי בזחילה וישיבה.,
    גם מחיאת כפיים יכולה להגיע מאוחר יותר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו