מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משטח פעילות לבן חצי שנהאנה29/10/2009
שלום רב!
יש לי תינוק ב חצי שנה.חייכן,אוהב לשחק עם צעצועים.מושיט ידיים יפה.מעבר מיד ליד.
מתהפך מגב לבטן כבר מזמן לא ממש בא לו על זה.מבטן לגב רק עכשיו התחיל טיפה להתהפך וזה בגלל שאני הראת לו איך עושים זאת--שם את הראש לאט לאט על המשח ואז משחק ככה ואז דוחף עם הרגל ומתהפך.
הוא נמצא כל יום עם סבא ואני עובדת עד הערב.
כמה שאלות:
1)בעבר היה מתהפך לבטן כמעט כל הזמן שהשכיבו אותו על הגב ועכשיו נראה כאילו הפסיק עם זה וא ממש בא לו.אם רוצה להגיע לצעצוע רחוק-אין לו בעיה להסתובב לצד ולהאמץ להגיע.
האם צריך "להכריח" אותו להסתובב מגב לבטן או שמספיק שאני יודעת שהוא מצליח עם זה ולתת לו לבחור?
2)התפכות מבטן לגב-הבנתי שאנחנו כרגע בשלב (הוא בן 6 חודשים בדיוק) שדורש תרגילים של התהפכות לבטן לגב ולא לתת לו ללמוד לבד,נכון?
3)לסבא קשה לשים אותו על משטח על הרצפה ולכן הוא שם אותו באוניברסיטה או משחק איתה על בטן\גב על מיטה(עם השגחה כמובן).אני אציין שהמיטה בעלת מזרן מאוד קשיח.האם ה בסדר?האם זה יכול לפגוע בהתפתחות שלו וקשה לו יותר ככה להתפתח מבחינת התהפכויות וחילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאנה
דבי גרוס דולב31/10/2009הי אנה
1. לפעמים לומד התינוק שלב חדש בהתפתחות אבל אז עוזב אותו לזמן מה וחוזר אליו מאוחר יותר.
את כבר יודעת שפעולה זו כבר נמצאת במערכת וכרגע לא מבוצעת וזה בסדר, יחד עם זאת זה גם בסדר לתרגל איתו זאת שוב על מנת להקל עליו את התנועה.
2. את אומרת שבנך כבר כמעט מתהפך מבטן לגב אז אני מאמינה שגם זה בדרך, ושוב, גם פה לא יזיק לתרגל איתו, אולי אפילו יעזור.
3. שהייה ממושכת על מיטה ולא במזרון פעילות במקום פתוח עלולה להגביל את ההתפתחות. על הרצפה יש את המרחב שמסביב שתורם ומגרה להתהפכויות, נסיונות זחילה וזחילה בהמשך.
אני ממליצה לנסות למצוא לנושא זה פתרון שכן בנך הולך וגדל וזקוק למקום נרחב יותר מאשר מיטה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)