בני התהפך והפסיק מה עושים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בני התהפך והפסיק מה עושים?
    ליאת
    04/11/2009

היי בני בן חמישה חודשים, שוקל 7.500 ק"ג גובה 66 ס"מ. מאוד פעיל מבחינה מוטורית, מחזיק צעצועים ומכניס לפיו במצב שכיבה על הבטן ואף זז מעט לצדדים כששוכב על הבטן. במיטה מסתובב 360 מעלות בשכיבה על הגב, ומסתובב כמעט מלא מהגב לבטן, לעיתים מחזיק את רגליו בידיים, מושיט יד לתפיסת צעצועים החזקתם משחק עימם ומכניס לפה. בגיל שלושה חודשים וחצי הוא התהפך מהבטן לגב מספר פעמים ופתאום הפסיק. מידי יום אני עושה לו תרגילים שיעזרו לו להתהפך: הרמת רגלים מעלה עם התעגלות הגב,הזזה מצד לצד כשכל יד תפסת רגל, הזזתו מצד לצד עם רגל מכופפת כשהוא ממש יכול להתהפך לצד, אך אין שינוי. במצב של שכיבה על הבטן אני מתרגלת איתו התהפכות מהבטן לגב, מהגב לבטן ע"י כיפוף בעדינות של ראש הצידה וברגע שהראש בדרך למטה הוא כבר משלים בכוחות עצמו את ההיפוך. יש לי חשש שהוא מפחד להוריד את הראש. בשכיבה על הבטן הראש מוחזק בצורה יפה וכשהוא מתעייף הוא לא מפיל את הראש הצידה אלא מוריד אותו בין שתי הידיים. אני מאוד מודאגת מה ניתן עשות?האם יש צורך בפזיותרפיה?....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ליאת שלום

אורנה עטאר
    04/11/2009

מודעות להתפתחות בנך היא יותר מחצי מהדרך!
    כל מה שאת עושה מצויין!
    תינוקות אמורים להתהפך בין 4-6 חודשים ולכן בנך עדיין לא בעיכוב.
    מאחר ואת מתארת שהוא חושש להוריד את הראש ייתכן ומערכת שיווי המשקל שלו הנמצאת באוזן הפנימית באוזן לא מורגלת לשינוי מיקום הראש במרחב ולכן הוא מרגיש איום/פחד כשהראש שלו נע במרחב. אתן לך כמה תרגילים ותעדכני אותי עוד שבועיים אם זה עזר.
    1. תרבי לתת לו תנועה במרחב, רחוק מהגוף שלך. הנפות, אוירונים, תנוחת סופרמן, רקדי איתו ותניעי אותו בכל מיני מישורים במרחב בכדי שלא יחשוש משינוי מיקום הראש במרחב.
    2. כשהוא על הבטן על המרפקים - עמדי מאחוריו - הכניסי יד אחת מתחת לחזה שלו ואיחזי את היד הנגדית באזור הזרוע. מישכי את היד הזו עד שהוא יניח ראש לאט לאט על המזרון. הוא כבר ישלים את ההתהפכות. עשי זאת לשני הכיוונים. לתרגיל הזה קוראים גלגול ג'ודו.

תעדכני אותי בהתהפכויות
    בהצלחה
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אני אעדכן אותך...

ליאת
    05/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו