מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעילויות לגיל שנה +אמא אוהבת04/11/2009
שלום, בתי בת שנה וחודשיים (מתוקן שנה). מתפתחת יפה טפו טפו, עדיין לא הולכת אבל בדרך לשם (כבר דוחפת כסאות...). היא אינה בגן ונמצאת איתי בבית. רציתי לשאול לגבי משחקים ופעילויות שמומלצים לגיל הזה כי כבר אזלו לי הרעיונות :-) היא עושה השחלות של טבעות למוט, מכניסה צורות לקופסא (עיגול, ריבוע, משולש), מנסה לבנות מגדלים בקוביות (עדיין מעדיפה להרוס מלבנות...לפעמים בונה מגדל של 2-3 קוביות), כמובן שומעת המון סיפורים, רוקדת למוסיקה, משחקת עם בובות (יודעת אף, פה, עיניים, רגל, יד ועוד), מתופפת על סירים..... האם יש לכם עוד רעיונות בשבילי? עד עכשיו בקיץ עוד בילינו הרבה בחוץ, עכשיו בחורף אנחנו צריכות למצוא עוד פעילויות לבית אחרת נשתגע :-)
ועוד שאלה- עד כמה חשוב מפגש עם עוד ילדים בגיל הזה? כי רוב הזמן היא לא ממש פוגשת תינוקות בגילה... אני תוהה האם אני פוגעת בה מהבחינה הזאת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שנה
שירי קאשי05/11/2009הי,
בגיל שנה לרוב הילדים כבר יש גם צורך במפגש חברתי והם נהנים מכך. מעבר לכך הרי שבמפגש עם ילדים אחרים התינוק רוכש כישורים חברתיים אשר יסייעו לו מאוחר יותר במעבר למסגרת. המפשג החברתי יכול להיות בחורף בג'ימבורי או בחוג לתינוקות וכמובן עם בני משפחה במידה ויש כאלו. כמו כן ישנם מקומות רבים שמציעים פעילויות כמו גן אבל עם אמא ושווה לנסות בכל זאת גם לפגוש ילדים נוספים. המפגש לא חייב להיות משחק משותף אלא פעמים רבות בגיל הזה הם משחקים אחד ליד השני והלימוד הוא מחיקוי, מהתמודדות עם מצבים כמו שלקחו לי צעצוע או שאני רוצה צעצוע שנמצא אצל אחר וכדומה. מבחינת פעילויות נשמע כי את עושה כבר הרבה. לך אולי כבר נמאס אבל לבתך זה עדיין מעניין לחזור על הכל שוב ושוב. בנוסף את יכולה לשלב גם עבודות יצירה שונות. בגיל זה ניתן לתת לה להדביק מדבקות (מעולה למוטוריקה עדינה), כמו כן לתת לה להתנסות בצביעה עם צבעי פנדה. גם משחק עם בובות, להשכיב, לכסות וכדומה. הרבה דברים לומדים מחיקוי ובגיל זה זה כבר מפותח מאוד. וכמובן להמשיך ולהעשיר את השפה שלה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)