פעילויות לגיל שנה +

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעילויות לגיל שנה +
    אמא אוהבת
    04/11/2009

שלום, בתי בת שנה וחודשיים (מתוקן שנה). מתפתחת יפה טפו טפו, עדיין לא הולכת אבל בדרך לשם (כבר דוחפת כסאות...). היא אינה בגן ונמצאת איתי בבית. רציתי לשאול לגבי משחקים ופעילויות שמומלצים לגיל הזה כי כבר אזלו לי הרעיונות :-) היא עושה השחלות של טבעות למוט, מכניסה צורות לקופסא (עיגול, ריבוע, משולש), מנסה לבנות מגדלים בקוביות (עדיין מעדיפה להרוס מלבנות...לפעמים בונה מגדל של 2-3 קוביות), כמובן שומעת המון סיפורים, רוקדת למוסיקה, משחקת עם בובות (יודעת אף, פה, עיניים, רגל, יד ועוד), מתופפת על סירים..... האם יש לכם עוד רעיונות בשבילי? עד עכשיו בקיץ עוד בילינו הרבה בחוץ, עכשיו בחורף אנחנו צריכות למצוא עוד פעילויות לבית אחרת נשתגע :-)
    ועוד שאלה- עד כמה חשוב מפגש עם עוד ילדים בגיל הזה? כי רוב הזמן היא לא ממש פוגשת תינוקות בגילה... אני תוהה האם אני פוגעת בה מהבחינה הזאת?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעילויות לגיל שנה +

הוספת תגובה

• גיל שנה

שירי קאשי
    05/11/2009

הי,
    בגיל שנה לרוב הילדים כבר יש גם צורך במפגש חברתי והם נהנים מכך. מעבר לכך הרי שבמפגש עם ילדים אחרים התינוק רוכש כישורים חברתיים אשר יסייעו לו מאוחר יותר במעבר למסגרת. המפשג החברתי יכול להיות בחורף בג'ימבורי או בחוג לתינוקות וכמובן עם בני משפחה במידה ויש כאלו. כמו כן ישנם מקומות רבים שמציעים פעילויות כמו גן אבל עם אמא ושווה לנסות בכל זאת גם לפגוש ילדים נוספים. המפגש לא חייב להיות משחק משותף אלא פעמים רבות בגיל הזה הם משחקים אחד ליד השני והלימוד הוא מחיקוי, מהתמודדות עם מצבים כמו שלקחו לי צעצוע או שאני רוצה צעצוע שנמצא אצל אחר וכדומה. מבחינת פעילויות נשמע כי את עושה כבר הרבה. לך אולי כבר נמאס אבל לבתך זה עדיין מעניין לחזור על הכל שוב ושוב. בנוסף את יכולה לשלב גם עבודות יצירה שונות. בגיל זה ניתן לתת לה להדביק מדבקות (מעולה למוטוריקה עדינה), כמו כן לתת לה להתנסות בצביעה עם צבעי פנדה. גם משחק עם בובות, להשכיב, לכסות וכדומה. הרבה דברים לומדים מחיקוי ובגיל זה זה כבר מפותח מאוד. וכמובן להמשיך ולהעשיר את השפה שלה.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו