מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחיאת כפיים וביי ביי עם הידנטלי05/11/2009
שלום רב:
בני הוא תינוק מקסיםחייכן ומתוק בן 11 חודשים שזוחל על 6 כבר כמה חודשים, מתיישב לבד כחודשיים, נעמד בעזרת רהיטים והולך מסביבם. הוא מבין שקוראים לו בשמו אך ישנם כמה דברים שרציתי להתייעץ לגביהם:
1. הוא לא מוחא כפיים למרות שכל יום אנחנו מנסים ללמדו ע"י משחק. כמו כן הוא לא עושה שלום או ביי ביי עם היד. עושה רושם שהוא מבין כלומר כשאבא יוצא מהבית הוא זוחל אליו לדלת אך לא עושה שלום.
2. רכשתי מגדל טבעות אך הוא לא משחיל, לא מנסה בכלל וכשאני משחילה הוא מיד מוציא את הטבעות ומשחק איתם לבד.
3. לא אומר אמא ואבא , קצת מברבר ממה ובבה אך לא נראה לי שהוא מתכוון אלינו. מעבר לזה הוא כל היום עושה קולות שונים ועם הברות שונות וחדשות.
מה דעתך על הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכשיו ראיתי הודעה קודמת דומה מאוד
אור05/11/2009לגיל שנה... אבל מבחינת התוכן זה שונה אז בכל זאת אבקש התייחסות:)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לנטלי
אורנה עטאר05/11/2009נטלי שלום
כל מה שאת מתארת כאן קשור אחד לשני (מוטוריקה עדינה).
1. מחיאות כפיים - תמשיכו לחקות את התנועה, תראו לו עם הידיים שלו מה צריך לעשות. תני לו לתופף על תוף בכדי שילמד לפתח את היד לתנועה של מחיאה. האם הוא מכניס חפצים לפה עם שתי הידיים? האם הוא מחזיק בקבוק בשתי ידיים? כנ"ל לגבי שלום - להמשיך ולחקות את התנועה.
2. מגדל טבעות - לשלב מתן פידבק אם מצליחים. את תשימי ואבא יגיד לך "כל הכבוד!!!" ימחא לך כפיים" ואז הוא לאט לאט ינסה ויצליח.
3. לגבי הדיבור - הוא בסדר גמור.
הוא עדיין לא בעיכוב ברכישת המוטוריקה העדינה הדרושה למחיאת כפיים, ביי ביי, השחלות וכו.
האם הוא מתנסה כבר באוכל אצבעות? האם הוא מצביע על דברים?
תעדכני אותי עוד חודש אם חל שינוי
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מחיאות כפיים
נטלי05/11/2009שלום רב:
תודה רבה על ההתייחסות המהירה. ולשאלותייך:
1.כאשר הוא אוכל מטרנה הוא אינו אוחז בבקבוק אלא אני מאכילה אותו אך כשהוא שותה מים מבקבוק עם ידיות הוא אוחז בידיות ושותה לבד. (האם כדאי להוסיף לכל הבקבוקים ידיות או לחכות שילמד?). הוא מכניס חפצים לפה עם שני הידיים כלומר כל פעם יד אחרת.
2. הוא איננו מצביע על דברים למשל אני מנסה ללמד אותו מה זה אור ומצביעה אך אין שום פידבק מכיוונו.
3. הוא כן אוכל אוכל אצבעות.. כמעט הכל מחתיכות קטנות של פירות וירקות ועד קציצת בשר מרוסקת במזלג למשל.
אני אוסיף עוד דבר: לפעמים אחרי שאני אומרת כל הכבוד ומוחאת לו כפיים אני אוחזת בידיים שלו ומקריבה אותם אחת לשנייה כדי שימחא כפיים אך שמתי לב שהוא לא פותח את הידיים אלא משאיר אותם סגורים כמו אגרופים. זה קשור לעיניין?
מה דעתך?
המון תודות
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשני/נטלי
אורנה עטאר05/11/2009נטלי שלום
כדאי לתת לו להחזיק בקבוק גם בלי ידיות - בגילו הוא כבר יכול. הבאת ידיים לקו האמצע היא שלב התפתחותי חשוב לפני מחיאת כפיים.
מחיאת כפיים, ביי ביי, הצבעה - כל אלו הם מיומנויות של מוטוריקה עדינה והם יתאפשרו רק אם הידיים פתוחות ופנויות להתקדם לשלב הבא.
תבחני איך הוא אוכל - האם הוא משתמש ביד כמגריפה וגורף את האוכל לכף היד או שהוא מחזיק באחיזת פינצטה שזה מורכב יותר.
אני לא חושבת שהוא בעיכוב כל שהוא ולכן אני אמליץ לך לעשות כמה דברים. במידה ולא תראי שיפור עוד כחודש-חודשיים - תעדכני אותי.
1. עיסוי לכף היד - לפתוח לו את כף היד ולתת לו שם מגע עמוק. כמובן לשתי כפות הידיים.
2. לתת לו לזחול במשטחים תובעניים - כמו בערימה של פופים, כריות וכו'. כל אלו ידרשו ממנו יותר כוח, הוא ישנה את פתיחת הידיים והעברות המשקל בניהם וזו הכנה למוטוריקה העדינה.
3. במקביל להמשיך ולחקות את התנועות
בהצלחה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)