מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בכי מתמשךדגנית08/11/2009
שלום רב,
בתי בת 8 חודשים, מתפתחת יפה מאוד ומאוד חכמה.
היא זוחלת,נעמדת לבד בלול לאחרונה קמה משכיבה לישיבה,יושבת לבד וזקוף.שותה לבד,אוכלת לבד.
בשבוע האחרון,היא קמה מזחילה למצב של 6 אבל היא תקועה במקום,לא מצליחה לזחול,אלא רק מתנדנדת.זה מעצבן אותה מאוד והיא חוזרת מהר למצב של זחילה רגילה שמלווה בבכי,היא זוחלת לעברי ובוכה כל מהלך הזחילה,כאילו היא סובלת. מה עושים?
בנוסף,היא יושבת על משטח הפעילות ומשחקת במשחקים,מקשקשת,צוחקת לבד,אבל ברגע שהיא רואה אותי בטווח העין,היא עוזבת הכל מנסה להגיע אליי ובוכה ,צרחות כדי שאני ארים אותה...מה עושים עם הבכי הזה?
ושאלה אחרונה,
כשאני מניחה אותה במיטה לישון,היא מתחילה לבעוט ברגליים בחוזקה(מאז שהיא נולדה היא ככה).
אפילו שהיא מאוד עייפה,היא לא מפסיקה לבעוט,ולוקח לי שעתיים לפחות להרגיע אותה ולהרדים אותה.
ואחרי שהיא נרדמת,היא בוכה המון בלילה,אבל לא בכי של רעב, מעין יללות,מתוך שינה,היא מזיזה את הראש מצד לצד,ובועטת ברגליים,ומתוך שינה.....
אין לי לילות של שינה!!!!אציין שבגיל חודשיים עד גיל 5 חודשים ישנה רצוף בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי
שירי קאשי09/11/2009הי דגנית,
נתחיל מההתרוממות על שש. שלב הזחילה על שש מתחיל בעמידה על שש והתנדנדות קדימה ואחורה (ROCKING) ממש כפי שבתך עושה. דרך התנדנדות זו התינוק לומד להעביר משקל קדימה ואחורה וכן מחזק את השרירים. ללא תרגול של מרכיבים אלו לא תוכל להתפתח הזחילה על שש. הבכי המלווה לכך שאינה מצליחה להתקדם או שרוצה אותך, גם הוא טבעי ואינו נובע מסבל אלא מרצון להגיע מהר אליך אך היא עדיין לא יכולה לעשות זאת. הדרך להתמודד היא לא להרים מיד כיוון שאז תמיד תצפה שירימו אותה ולא תנסה ותתאמץ להתקדם לבד, אך כמובן מצד שני גם לא לשבת במרחק ולהמתין שתגיע תוך כדי בכי. חשוב למצוא איזון כלשהו למשל לקרוא לה לבוא אליך כשאת עומדת במרחק צעד או שניים של זחילה. כך המשימה לא תראה לה קשה מידי והיא תנסה להתקדם ובסופו של דבר תרימי אותה (לא להגיע לבכי היסטרי). בהדרגה כשתתרגל מעט לזחול את יכולה להתרחק יותר ולצפות ממנה ליותר מבלי שאת תצטרכי מיד להרים אותה.
בנוסף מהנטיה שלה לבכי וכן מהרגלי השינה שלה אני למדה כי קיים אצלה (כמו אצל תינוקות רבים) חוסר שקט בגוף. על מנת לשחרר מתחים אלו צריך להרבות בתנועה (לרקוד איתה, להניע אותה במרחב) וכן במגע (עיסויים וכדומה) התנועה והמגע עוזרים לשחרר מתחים מהגוף (התינוק זקוק לעזרה זו כיוון שעדיין לא יכול לעשות זאת לבד) וכשיש פחות מתחים בגוף אז גם השינה עמוקה ורציפה יותר.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)