מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ישיבה - בת 8 חוד'דיאנה20/09/2007
שלום רב לכם,
בתי בת 8 חודשים וטרם יושבת, אך כשהיא נימצאת בעגלה או בסלקל היא מנסה להתרומם מככיוון שרירי הבטן ולפעמים היא ממש כבר מתרוממת עד לישיבה.
הדבר מטריד אותי מאוד כי אני יודעת שפעולת הישיבה צריכה לבוא מכיוון עמידה על ארבע שהתינוק מביא את הישבן לאחור ולא שהוא מתאמץ לבוא מכיוון הבטן.
גם הסבירו לי את זה שעדיף שזה יהיה כשהיא על ארבע (..הבעיה שהיא עוד לא הגיעה למצב שהיא זוחלת על הברכיים אלא זוחלת "זחילת קומנדו"- כל הגוף שלה שכוב על הריצפה והיא פשוט מזיזה את הרגליים ואת היידיים וזוחלת בצורה שטוחה בלי להגביהה את הברכיים והיידייים)
האם אתם יכולים לתת לי עיצות וטיפים איך אני יכולה לעודד אותה בעזרת תרגילים למיניהם ולהביא אותה לשבת בעתיד בורה נכונה מכיוון הטוסיק ולא מהבטן. והאם ישנם עוד טרגילים שיכולים לעודד לזחול על הברכיים ?
נ.ב איזה אישה אחת הרימה אותה מהמיזרון של הג'מבורי בקניון וטענה שיש לה טונוס שריי נוקשה כלומר הגוף שלה לא רך בתנועות אלא נוקשה.. האמת אני לא מבינה בזה.. מה ניתן לעשות בתור התחלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשני
דבי גרוס דולב20/09/2007שלום שני
את צודקת בעניין הישיבה, אכן צריך להתיישב דרך הטיית הטוסיק לאחור ולא דרך שרירי הבטן. אבל לפני זה צריכה ביתך לדעת לעלות על 6 אחרת לא תיתכן התיישבות כזו. השאלה היא מדוע ביתך אינה עולה לעמידת 6 עדיין. כמה זמן היא זוחלת זחילת גחון כבר? האם מרגישה שהיא נוקשה? חזקה למגע? האם הגב שלה זקוף מאוד? אני מנסה לחבר בין מה ששמעת על טונוס השרירים של ביתך לבין העובדה שהיא מתרוממת דרך שרירי הבטן ואולי להסיק שאכן מדובר בטונוס שרירים גבוה.
אנא בדקי את מה ששאלתי וחזרי אלי, במקביל את מוזמנת לקרוא באתר זה את מאמרנו בנושא טונוס שרירים ולנסות גם דרכו לזהות את הסימנים.
לשאלות נוספות אני פה
בברכה, דבי גרוס
מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישיבה
דיאנה23/09/2007שלום לך,
תודה על תגובתך,
ובנוגע לשאלותייך,
היא זוחלת מגיל 7 חודשים בערך אז בערך חודש היא זוחלת זחילה כמו "קומנדו" יד ימין עם רגל שמאל ויד שמאל עם רגיל ימין לסירוגין אבל החזה שלה וראשה באויר ולא צמוד לריצפה
בקשר לטונוס שרירים, שאני מרימה אותה מהמיטה היא כזה בועטת עם הרגליים בשימחה והגוף שלה נוקשה, אני לא יודעת לגבי הגב שהוא ישר כפי ששאלת אבל שמתי לב שלאחרונה שהיא על הריצפה זוחלת היא מטה את הגוף שלה לצד ומרימה את אחד מהרגליים באויר (כאילו מין חצי היפוך לכיוון הגב אך נישארת ככה למספא שנייות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-שני
דבי גרוס דולב23/09/2007ערב טוב שני
יכול להיות שמדובר בטונוס שרירים מעט גבוה, נסי לתת לביתך הרבה מגע עמוק- טפיחות, לחיצות ושפשופים באזורים הנוקשים ובכך להוריד את המתח
שיהיה בהצלחה
דבי גרוס, מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)