מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 4 וחצי חודשיםמיה10/11/2009
שלים רב, יש לי תינוקות בת 4 וחצי חודשים , עד גיל 4 חודשים היא הרדימה את עצמה לבד, הייתה מצליחה להתעסק עם עצמה ולשחק עם עצמה. מגיל 4 חודשים יש לה קושי רב כאשר אני לא נמצאת בסביבתה. כל פעם שאני או בעלי מתרחקים ממנה היא מתחילה לעשות קולות של בכי ונידנוד.השאלה שלי היא ממה זה יכול לנבוע ומה יש לעשות עם המצב הלא פשוט הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיה
דבי גרוס דולב10/11/2009הי מיה
שינויים כגון אלה שתיארת מאוד אופייניים לתינוקות וישנן לכך סיבות אפשריות רבות- חרדת נטישה, מודעות שגדלה, טרום שיניים ועוד ועוד. תינוקות רבים משנים את הרגלי השינה וההירדמות סביב גיל זה אבל גם בגילאים אחרים.
לצערי אין דרך פלא לטיפול בקושי הזה. עליכים להחליט האם אתםרוצים לנקוט השיטה וגישה של הרגלים חדשים בכל מחיר או לא. הדרך היחידה להתמודד עם זה היא להחליט שמניחים את התינוקת במיטה ובכל פעם שבוכה, מרימים, מרגיעים אבל מחזירים למיטה עד שתתרגל להירדם בעצמה. זו היא שיטת ה"הרם הורד", אבל לדעתי ביתך צעירה מידי לשיטה נוקשה זו.
לסיכום, אתם צריכים להחליט האם אתם "הולכים" עם התינוקת או נכנסים למשטר של שינוי הרגלים..
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתך
מיה10/11/2009תודה על תשובתך המהירה, רציתי לשאול האם חרדת הנטישה יכולה להופיע בגיל כה צעיר? והאם שיטה שלשבת לידה ללטף לדבר ולאט לאט לצאת מהחדר עד שהיא נירדמת ו/או כל פעם שהיא בוכה לצאת לזמן קצר שלאט לאט אאריך אותו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מיה
דבי גרוס דולב10/11/2009הי מיה
חרדת נטישה יכולה להופיע בגיל זה אבל בד"כ בגיל מאוחר יותר.
את בהחלט יכולה לנסות את השיטה שהזכרת ובעצם כל שיטה שמוככמת עלייך ועל בעלך ושתוכל לעזור לכם.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)