מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות זחילה בבת 7 חודשיםיעלי11/11/2009
היי, יש לי בת מתוקה בת כמעט 7.5 חודשים. היא מתהפכת לשני הכיוונים בטן גב גב בטן, מתיישבת בעצמה עם תמיכה, נעמדת על שש מדי פעם. בשכיבה על הגב רוצה פעמים רבות לקום לישיבה, כאילו היא עושה תרגיל פילאטיס (רגליים ישרות באויר וראש מורם) יש לה חגורת כתפיים חזקה מאד וכבר בגיל חודשיים החזיקה עצמה גבוה. היא אפילו מחזיקה את עצמה על ארבע כמו בסמיכה.
היא התחילה להתיישב לפני כשבועיים ממצב של שכיבה על הבטן. כאילו גילתה את הישיבה אגב זחילה אחורנית.
העניין הוא שהיא לא מצליחה לזחול קדימה. היא כן דוחפת את עצמה אחורה ומעבירה משקל על שש, אבל ברגע שהיא מתיישבת היא נתקעת בתנוחה. אם אשים לה חפץ מלפנים היא תתכופף עם כל הגוף מעל הרגליים. יש לציין שכשהיא מתיישבת היא לפעמים יושבת בפיסוק מאוד רחב, לפעמים יושבת ישיבת משוכה, ישיבת חמש אבנים, ישיבת W. ממצב של פיסוק רחב לימדתי אותה לסגור מעט את הרגליים. למרות שהיא יושבת בכל מיני צורות, היא לא יודעת איך לצאת מהן ונהיית מתוסכלת. גם בתנוחת שש אני מקרבת לה את הרגליים אחת אל השניה והיא כאילו מתקדמת בקפיצה קדימה וזהו.
יש לי שתי שאלות
1. מבחינה התפתחותית היא בטווח, האם לחכות עם אבחון מאיש מקצוע או לאפשר לה להתנסות בתנועות ולגלות אותן לבד?
2. מה אפשר לעשות כדי לעזור לה לצאת מתנוחת ישיבה ולקדם זחילה? לשים צעצועים מעט רחוק? להשכיב אותה על הבטן מחדש? להפוך לה את הרגליים בישיבת W? לעשות רוטציות בשכיבה על הגב?
אשמח לתשובה מהירה..תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעלי
דבי גרוס דולב11/11/2009הי יעלי
ציינת מספר דברים בהודעתך שיש לתת עליהם את הדעת. מרכז ההתיחסות שלי היא לישיבה ולסוג ההתישבות. ביתך מתיישבת בדרך משובשת, דרך דחיפה לאחור משכיבה על הבטן ולא דרך עמידת 6, כמו שצריך. בנוסף היא מרבה לשבת ישיבת W ממנה בלתי אפשרי לרדת לזחילה.
שיבושים אלה הם רק סימפטומים שעלולים להצביע על גמישות יתר במפרקי האגן. גמישות זו יכולה בהחלט להפריע בזחילת 6 , נוסף לזה שהיא מהווה קושי בפני עצמו.
ביתך לא נמצאת בעיכוב מפני שהיא עדיים צעירה אבל ניכר שיש קושי מסוים אותו כדאי לאבחן כדי למנוע קשיים נוספים בהמשך ההתפתחות.לכן לא אוכל לתת תרגילים ספציפיים בלי לדעת מהו מקור הקושי ולפי זה לטפל.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להתפתחות זחילה בגיל 7 חודשים
יעלי11/11/2009לא הבנתי את ההבדל בין דחיפה לאחור משכיבה על הבטן לבין ישיבה מעמידת שש. היא עולה על ברכיים וכפות ידיים לפני שמתיישבת, זה לא עמידת שש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
יעלי11/11/2009מה עושים עם גמישות יתר במפרק הירך ואיך זה משפיע על התפתחות זחילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להמשך..
גמישות יתר במפרקי הירך יש תחילה לאבחן ועל פי האבחון ללמוד תרגילים.
אם אכן קיים, עלול להקשות על הזחילה בשל חוסר יציבות בבסיס הירך ומאותה סיבה עלול להפריע בעמידה, ריצה וטיפוס.
אבל... זוהי רק הערכה ללא היכרות והדברים לא חייבים להיות בהכרח כאלה והם תלויים גם במידת הגמישות.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך יעלי
ההבדל הוא זה:
בהתישבות דרך עלייה על 6 יש הטייה של הטוסיק לאחור והתישבות לישיבה משוכלת.
בהתישבות דרך שכיבה על הבטן יש ( בד"כ) דחיפה לאחור והתישבות ישירה לישיבת W.
אבל תקני אותי אם אני טועה..
בברכה
דבי גרוס דולב, ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)