אורנה או שירי שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אורנה או שירי שלום
    שלי
    14/11/2009

הייתי רוצה לדעת כיצד לעודד פעוטה בת שנה ושבעה חודשים להתחיל ללכת כלומר הילדה התחילה בימים האחרונים טיפה ללכת ליד רהיטים אבל עשתה זאת פעמים ספורות רוב הזמן מתעייפת מהר כאילו יש חולשה בשרירי הרגלים אילו תרגילים מומלצים אני רגע לפני אורטופד כבר שיבדוק אותה לפי מאמרים שקראתי עד גיל שנה וחצי זה לא עיכוב. הילדה מטופלת בהתפתחות הילד אבל האמת ממש אבל ממש לא עוזרים לי שם איתה הפיזיוטרפיסטית אפילו תרגילים לא נותנת לעידוו וטוענת שעיקר העבודה היא שלנו אנחנו תופסים לה את הידיים בגובה הכתפיים היא הולכת ככה מספר צעדים ומתעייפת וחוזרת לזחילה על 6 מדי פעם גם זוחלת על 4 או על הבירכיים וגם על הישבן
    נעמדת כבר בקלות ביומיים האחרונים אפילו עומדת לכמה שניות בלי להחזיק נופלת על הישבן וקמה חזרה
    קצת רקע נוסף זחילת גחון החלה בגיל שמונה חודשים, זחילה על 6 בגיל שנה וארבעה חודשים ישיבה משכיבה בגיל שנה ושלושה חודשים קצת פחות מחודש התיישבה מעמידה על 6 עמידה התחילה לפני חודש וחצי יציב ליד רהיטים או ליד הרגליים שלי (הכל ללא עזרה)

מעקב אצל נירולוגית עקב בעיה גנטית תקין צילום פירקי יריכיים שעשינו לה בגיל חמישה שבועות תקין

זהו בגדול אשמח מאוד לקבל הצעות לתרגיליפ כדי לעזור לקטנה שלי ללכת אני אפילו כבר מאמינה שהיא כן יודעת אבל לא רוצה ונראה לי כאילו היא עצלנית איך לעודד?

סליחה על החפירה לא אשאל אותך בפורום של אתר יולדת את השאלה הזאת הפורום פה לדעתי יותר טוב לזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אורנה או שירי שלום

הוספת תגובה

• הליכה

שירי קאשי
    15/11/2009

הי שלי,
    זה נכון שלפי הספרים עד גיל שנה וחצי לא מדובר בעיכוב בהליכה. יחד עם זאת כאשר תינוק לא מתחיל ללכת בשנה ומספר חודשים זה צריך להדליק נורה ולבחון האם הוא בכיוון או לא על מנת להתיחס לקושי אפשרי אשר מעכב את התפתחות ההליכה. במקרה שלכם ניתן לראות כי גם שלבי ההתפתחות המוקדמים יותר החלו בעיכוב. הזחילה על שש החלה בעיכוב משמעותי ולכן סביר להניח כי אכן ישנו גורם מעכב ולא רק מדובר בילדה שהיא בקצה הטווח המקובל. כמובן שאת הקושי לא ניתן לאבחן בהתכתבות והוא יכול לנבוע מסיבות שונות. בעיה אופיינית אשר מביאה לקושי כפי שאת מתארת היא טונוס שרירים נמוך. זה יכול להיות הסבר לעובדה שנראה כאילו היא מתעייפת. יחד עם זאת בעיית טונוס אשר מביאה לעיכוב כזה היתה אמורה להיות מאובחנת כבר בגיל צעיר יותר על ידי כל הגורמים המטפלים. קושי אחר יכול להיות חוסר בשיווי משקל. כאשר מערכת שיווי המשקל לא מספיק מפותחת הרי שהשרירים צריכים לעבוד קשה מאוד על מנת לשמור על יציבות וגם זה עלול להביא להתעייפות מהירה יותר. תתכן גם בעיה של חוסר בטחון וכן גורמים נוספים. אם התור שלכם לאורטופד קרוב אז תמתינו לאבחון שלו אך אם לא אני מציעה לקבל תגבור אצל מדריכת התפתחות תינוקות כיוון שנראה שאינכם מפיקים מהפיזיוטרפיה את האפקט הרצוי.
    בינתיים אני ממליצה להוליך אותה רק כאשר את מחזיקים את ידה נמוך (גובה המתניים) וקרוב לגופה. זאת על מנת להביא לכך שאת היציבות היא תאלץ ליצור בעצמה ולא תלמד בעצם ללכת כשהיא מושכת עצמה למעלה ונשענת קדימה. מצב זה יכול גם לעכב את ההליכה כיוון שהוא מלמד הליכה לא נכונה וללא יכולת ייצוב עצמי. כמו כן תתנו לה לעבור בין רהיטים כשבהדרגה את מגדילים את המרווח בינהם. כמו כן כל תנועה במרחב (נדנדה, הנפות, גלגולים, ישיבה על כתפי ההורה ותנועה לכל הכיוונים ועוד...) תתרום להתפתחות מערכת שיווי המשקל.
    בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש עידכון קצרצר אולי זו התחלה :)

שלי
    15/11/2009

אתמול בערב הילדה עשתה כמה צעדים ליד השולחן יום קודם תפסה את העגלה שלה ועשתה איתה כמה צעדים היום לקחתי אותה לרופאת הילדים כי הייתי צריכה שתתן לי הפניה לאורטופד בבית חולים איכלוב היא עשתה בדיקה לילדה בעצמה גם כי בחרתי לילדה הפעם רופאה בחסד ויש לה בצמוד לחדר שלה חדר מיוחד לבדיקות שכאילו הילדה מטפסת מדרגות חופשי נתנה לה לטפס שם מדרגות תפסה לה את הידיים והילדה הלכה וגם שחיכינו בתור להכנס אז הילדה עמדה לילד העגלה והלכה איתה אולי זו התחלה ואני סתם בלחץ אבל איך מתקדמים מכאן לגרום לקטנה כן לרצות כל הזמן ללכת? היא מאוד רוצה נעליים וגם אומרת נעליים ומראה את הרגליים שלה ואמרת גם נעליים שלי רוצה אותם (על הנעליים שלי או של ההורים שלי) כמו כן התפתחות השפה אצלה מעולה וכך גם המוטוריקה העדינה ואורמים שבדרך כלל הרי שיש עיכוב התפתחותי הוא בכל התחומים מה שלא קורה כאן נראה לי הילדה יותר עצלנית כך גם הרופאה אמרה שראתה שהילדה כן הולכת אבל לא רוצה לבד ואמרה לי שהיא עדין לא בעיכוב ולתת לה עודד קצת זמן אמרה יש ילדים הולכים בגיל שמונה חודשים ויש בגיל שנה ושמונה זה משפט נכון? אני סתם לחוצה מאוד? אורטופד בת"א יש רק לעוד חודש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    16/11/2009

הי,
    ייתכן כי זו ההתחלה. אני דווקא כן בנטייה של להתיחס לכך כעיכוב מהסיבה שאם תינוק לא הולך בגיל זה הרי שישנו איזה קושי. נכון שבסוף כולם הולכים אבל חשובה גם איכות ההליכה חשובה. לטעמי אם ישנו קושי עדיף לטפל בו כמה שיותר מוקדם ולא לתת לשלב הבא להתפתח על גבי אותו הקושי כיוון שאז ההתפתחות אינה מיטבית. אין מה לחשוש, ההליכה תתפתח גם אם היא מתרחשת מאוחר (ולכן לא צריך לחיות בדאגה) אבל אם אפשר להקנות לילדה יציבות טובה יותר ואבני יסוד טובות יותר של ההתפתחות אז למה לא? לפחות התחילו לתרגל בינתיים על פי התרגילים שכבר נתתי. ואולי יהיה שיפור עוד לפני שתגיעו לאורטופד.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה על הקירצוץ :)

שלי
    16/11/2009

אני מוותרת בסוף על אורטופד אבל על איבחון עם מדריכת צעד ראשון ע"מ לחזק וקבל יותר הדרכה לא אוותר דווחתי במעון היום כי הילדה גם שם צועדת קצת עם בימבה וגם ליד חפצים בבית התחילה כבר יותר ליד רהיטים וגם ליד המיטה שלה ובקניון הלכה היום מרחק יחסית עם העגלה שלה
    אגב לפי מה שהבנתי גם שיש עיכוב אז הוא בכל התחומים גם מוטוריקה עדינה וגם שפתית אך מוטוריקה עדינה והתפתחות השפה מאוד מפותחים אצל הילדה דוגמה אני עוברת איתה ליד גלי היא רואה נעליים ויודעת כבר ששמים על הרגליים "ואומרת נעליים שלי רוצה אותם פה" ומצביעה על הרגליים שלה או לקחה כובע של אמא שלי ושאמא שלי ביקשה אותו חזרה הקטנ אמרה לה "לא, זה שלי" כמובן אומרת כבר בקבוק מיים מוצץ ועוד מלא אוכלת עם כפית בכוחות עצמה מציירת ועוד הרבה מעבר יש מצב שהתפתחות מסויית באה על חשבון התפתחות אחרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    17/11/2009

הי שלי,
    את לא מתקרצצת, אני פה על מנת לתת את כל התמיכה שאני יכולה בפורמט זה. בהחלט יכולים להיות מצבים שונים של התפתחות. מצב אחד יכול להיות שעיכוב בהתפתחות המוטוריקה הגסה מביא לעיכוב גם בתחומי התפתחות אחרים כיוון שהמוח עסוק יותר בייצוב הגוף ושמירה על שיווי משקל ואינו פנוי למוטוריקה עדימה ולפיתוח השפה. במצב כזה לאחר התחלת ההליכה גם באה קפיצה מאוד גדולה גם בתחומים אחרים והכי בולט זה בתחום הקוניטיבי. ממש כאילו פתאום הילד פנוי לפתח תחום זה. מצב אופייני אחר הוא שבתחום אחד יש עיכוב, לעיתים משמעותי, אך בתחומים אחרים ההתפתחות היא לפי הזמן או אפילו מהירה. הילד "מפצה" את עצמו על ידי התקדמות בתחומים שיותר קלים לו ובהם הוא פחות מתקשה. שני המצבים הם תקינים ובסופו של דבר יש השלמה של השלבים שפחות התפתחו. כמובן שבמידה ויש עיכוב בתחום המוטורי שנובע מקושי כדאי לעזור לתינוק להתקדם על מנת לתת לו בסיס מוטורי טוב ואיכותי יותר.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו