מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 7 חודשים לא זוחלרוני16/11/2009
שלום.
בני בן 7 חודשים. ולא זוחל.
מגיל מאוד מוקדם, חודש.. בני ידע להתהפך מהבטן לגב. בהתחלה אמרו לי שזה שיווי משקל ושהוא יפסיק אבל זה לא הספיק. מאז הוא לא אהב בכלל להיות על הבטן. אבל אנחנו שמנו אותו כל הזמן.
מלפני חודש וחצי הוא התחיל להתיישב בעגלה ישיבה ממש יציבה ומאז זה רק הלך והתחזק. הוא כל הזמן נאבק לשבת ואם הוא נמצא טיפה בשיפוע הוא גם מצליח.
העניין הוא שהוא לא זוחל.
הוא מסתובב יפה מאוד 360 במקום, הוא גם זז אחרוה אבל לא קדימה.
כל פעם שרק נותנים לו ידיים הוא ישר רוצה לשבת או לעמוד. אם הוא יושב בלול או במיטה (איפה שיש סורגים) הוא גם שולח ידיים ומתחיל להעמד. כמה פעמים זה אפילו הצליח לו.
מה אפשר לעשות?
צריך להלחץ? את האמת אני לא לחוצה. אבל בעלי כן...
אני לא יודעת אם זה שייך אבל גם אני בתור תינוקת לא זחלתי...
אשמח לעצות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקוני
דבי גרוס דולב16/11/2009הי רוני
זה שבנך איננו זוחל לא מהווה בעיה וגם לא עיכוב התפתחותי אבל דברים אחרים שכתבת כן דורשים התיחסות. הקושי לשכב על הבטן, ההתהפכויות בגיל כה צעיר ונסיונות ההתישבות עלולים להצביע על מתח יתר ושרירים חזקים מידי. התישבות דרך שרירי הבטן איננה בריאה עבור התינוק ועלולה באמת לעכב או לשבש את הזחילה ואת ההתישבות העצמאית כפי שהיא אמורה לקרות- דרך עמידת 6. גם נסיונות העמידה מורים על אותו הקושי- גוף מתוח שמושך כלפי מעלה.
אז אין צורך להלחץ אבל אני בהחלט ממליצה לשקול אבחון כדי לבדוק האם אכן מדובר במתח יתר וללמוד תרגילים על מנת למנוע קשיים עתידיים.
זחילה היא שלב חשוב מאוד בהתפתחות התינוק וכדאי מאוד לוודא שהתינוק יעבור דרכה, זה שאת לא זחלת יכול לעבור בתורשה לתינוקך בשל הקושי שגורם לאי הזחילה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)