בן 7 חודשים לא זוחל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 7 חודשים לא זוחל
    רוני
    16/11/2009

שלום.
    בני בן 7 חודשים. ולא זוחל.
    מגיל מאוד מוקדם, חודש.. בני ידע להתהפך מהבטן לגב. בהתחלה אמרו לי שזה שיווי משקל ושהוא יפסיק אבל זה לא הספיק. מאז הוא לא אהב בכלל להיות על הבטן. אבל אנחנו שמנו אותו כל הזמן.
    מלפני חודש וחצי הוא התחיל להתיישב בעגלה ישיבה ממש יציבה ומאז זה רק הלך והתחזק. הוא כל הזמן נאבק לשבת ואם הוא נמצא טיפה בשיפוע הוא גם מצליח.
    העניין הוא שהוא לא זוחל.
    הוא מסתובב יפה מאוד 360 במקום, הוא גם זז אחרוה אבל לא קדימה.
    כל פעם שרק נותנים לו ידיים הוא ישר רוצה לשבת או לעמוד. אם הוא יושב בלול או במיטה (איפה שיש סורגים) הוא גם שולח ידיים ומתחיל להעמד. כמה פעמים זה אפילו הצליח לו.
    מה אפשר לעשות?
    צריך להלחץ? את האמת אני לא לחוצה. אבל בעלי כן...
    אני לא יודעת אם זה שייך אבל גם אני בתור תינוקת לא זחלתי...
    אשמח לעצות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 7 חודשים לא זוחל

הוספת תגובה

• תגובה לקוני

דבי גרוס דולב
    16/11/2009

הי רוני
    זה שבנך איננו זוחל לא מהווה בעיה וגם לא עיכוב התפתחותי אבל דברים אחרים שכתבת כן דורשים התיחסות. הקושי לשכב על הבטן, ההתהפכויות בגיל כה צעיר ונסיונות ההתישבות עלולים להצביע על מתח יתר ושרירים חזקים מידי. התישבות דרך שרירי הבטן איננה בריאה עבור התינוק ועלולה באמת לעכב או לשבש את הזחילה ואת ההתישבות העצמאית כפי שהיא אמורה לקרות- דרך עמידת 6. גם נסיונות העמידה מורים על אותו הקושי- גוף מתוח שמושך כלפי מעלה.
    אז אין צורך להלחץ אבל אני בהחלט ממליצה לשקול אבחון כדי לבדוק האם אכן מדובר במתח יתר וללמוד תרגילים על מנת למנוע קשיים עתידיים.
    זחילה היא שלב חשוב מאוד בהתפתחות התינוק וכדאי מאוד לוודא שהתינוק יעבור דרכה, זה שאת לא זחלת יכול לעבור בתורשה לתינוקך בשל הקושי שגורם לאי הזחילה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו