מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק מפונקרוית18/11/2009
שלום :)
בני בן 5 חודשים, פעיל, עירני ואנרגטי במיוחד. אנחנו פשוט אובדי עצות לגבי התנהגותו.. הוא כל הזמן דורש להיות "על הידיים" כאשר אנחנו כל הזמן מנסים לעודד אותו קצת להעסיק את עצמו ולהיות על משטח/ לול/ במיטה שלו עם המובייל/ במיטה שלנו ועוד ועוד.. והוא מסרב בתוקף.. מקסימום מסכים לשהות לבד מס' דקות בודדות. אך לרוב הוא פשוט מתחיל לבכות בהיסטריה ונרגע רק כאשר מרימים אותו, הוא לא מוכן להישאר לבד!
הוא כן מתקדם מבחינה מוטורית, מרים את הראש גבוה ובצורה יציבה, התחיל להתהפך לפני כחודש מהבטן לגב למרות שיש ימים שהוא אינו מתהפך בכלל (וזה קצת מדאיג) ומהגב לצד- עדיין לא התהפכות מלאה לכיוון הבטן.
אנחנו מותשים פיזית, כל פעם שהוא לא מרוצה או רוצה יחס הוא מתחיל לצרוח. אנחנו בטוחים שמדובר בפינוק כי לרוב הוא נרגע באופן מיידי כשמתייחסים אליו.
היינו בהדרכה בצעד ראשון והראו לנו דרכי הרגעה אבל הכל תמיד מסתכם בהחזקה על הידיים /מנשא/ פוף/ פיזיו- בקיצור בדרכי הרגעה פיזיים שמתישים אותנו מאוד. הוא גדל ועולה במשקל ועם זאת גם דרגת הקושי. להרים אותו כל היום. כמובן שנותנים לו גם לבכות קצת ולראות אם נרגע אך ללא הצלחה, הוא מאוד עקשן וכבר רואים כי פיתח אופי.
סליחה על הטקסט הארוך..
מקווה שתוכלי לייעץ :)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרוית
דבי גרוס דולב18/11/2009הי רוית
תחילה, עלייך לדעת שגם אנחנו מדירכות בשיטת צעד ראשון, כך שהמלצותינו לא יהיו מאוד שונות.. ואני לא אהי אשת בשורות לצערי.
בגיל 5 חודשים אפשר באמת לראות ניצנים ראשונים של אופי התינוק והם יכולים לבוא לידי ביטוי גם בהזדקקות לקירבה וידיים. יחד עם זאת הזדקקות זו יכולה להיות גם הזדקקות רגשית ,אמיתית.
עליכם להמשיך לנסות לפעול בשני העולמות- זה בעל הצרכים של בנך וזה בעל הצרכים שלכם.
כשהוא קורא לכם, לקחת לפעמים לידיים ולפעמים לא, אפשר לתת קצת לבכות ואפשר להרים, להרגיע ולהחזיר למזרון, אפשר לקרוא לו מרחוק ולהגיד שכבר מגיעים אליו, אפשר להתיישב לידו על המזרון במקום להרים, ללטף ולהרגיע ושוב- להרים ולהחזיר.
אני לא מאמינה במושג "פינוק" בגיל זה אלא יותר לצרכים ולכן אני לא ממליצה להתעלם מצרכים אלה אלא להיענות להם תוך כדי שאתם ממשיכים לנסות ולהפריד.
צרכים אלה משתנים ומתאזנים עם הגיל ואני מאחלת לכם ימים קלים יותר. צר לי שלא יכולתילעזור יותר.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
רוית22/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)

(1).jpg)