התהפכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התהפכות
    חיה
    18/11/2009

הבת שלי בת חמישה חודשים ושבוע, כבר בגיל שלושה חודשים וקצת התהפכה מספר פעמים מהבטן לגב ומאוחר יותר גם הפוך. בשבועות האחרונים היא הפסיקה להתהפך. היא אוהבת לשכב על הבטן מרימה יפה את הראש (לפעמים מניחה אותו כדי לנוח) מושיטה יד לצעצוע וכדומה. גם על הגב היא פעילה מאד נשכבת לצדדים משחקת, מקרבת רגליים וידיים ולפעמים מגיעה למצב של כמעט התהפכות אלא שהיד שכוון אליו מתהפכת נשארת תקועה מתחת לגוף והיא חוזרת למצב של שכיבה על הגב.היא לא נראית מתוסכלת מאד מענין. מה יכולה להיות הסיבה להפסקה בתהפכות? האם יש משהו שאני צריכה לשים אליו לב במיוחד? עלי לציין שפעמים רבות היא שוכבת על שטיח הפעילות שלה משחקת דקות ארוכות ותוך כדי זזה על הגב ממקום למקום תוך כדי משחק. ממצב של סכיבה על הבטן אם היא נהיית מתוסכלת אני "עוזרת" לה להתהפך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות

הוספת תגובה

• תגובה לחיה

אורנה עטאר
    21/11/2009

חיה שלום,
    נראה כי בתך לומדת להכיר את גופה וההתהפכות המאורגנת קרובה.
    כמובן רצוי מאוד שהיא לא תתקדם על הגב במשחק אלא תלמד להגיע לבטן ותלמד לזחול וכך תוכל להתקדם בצורה שהכי נכונה לה מבחינה ארגון ביומכני של השלד.

כשהיד נשארת תקועה מתחת לגוף את יכולה לסייע לה מספרר פעמים בהוצאת היד ע"י הזזת הרגל באותו צד של היד קצת מתחת לבטן. ע"י העברת משקל לצד השני - היא תוכל להוציא את היד.

ההתהפכויות בגיל שלושה חודשים ברוב המקרים הן אינן רצוניות ולכן תינוק לא חוזר עליהן.
    בכדי להתהפך מהבטן לגב על תינוק לא לחשוש מתנועה במרחב (שינוי של מיקום הראש במרחב) ולכן ככל שתחווה תנועה עם שינוי של הראש במרחב כך היא תתהפך בקורב.
    עוד תרגיל להתהפכות בטן-גב (בלשון זכר):
    # התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.

בהצלחה בהתהפכויות,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו