מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מנח רחבאילנה20/11/2009
שלום, בני היקר אוטוטו בן חצי שנה,
כמה שאלות ברשותכן..
1. הוא המון על הבטן (גם ישן על הבטן) אבל כשהוא על הבטן הוא לא מכנס את ידיו לקו אמצע, אלא הן פסוקות רחב. כשנותנים לו צעצוע הוא מכנס אותן בקלות. נמצא המון המון על הצדדים. מה זה אומר והאם יש מה לעשות? אני לא מצליחה לכס אותו הוא ממש מתנגד. עושה המון 'אוירון'.
2. עם קשר או בלי, מתהפך מהבטן לגב בצורה מוזרה - תחילה היה מיישר את היד לצד הגוף ומתהפך עליה, וכעת הוא פחות מצליח להתהפך כי היד נמצאת באלכסון מאחורי הגב והוא לא מסוגל להתהפך עליה (לפחות זה לא גמישות יתר..). האם להדגים לו? האם קשור לסעיף קודם?
3. לפני שבועיים התהפך גם מהגב לבטן, קרה פעמיים בערב אחד ולמחרת בבוקר ולא קרה מאז... מה זה אומר?
4. מתהפך רק לצד שמאל... האם זה מסתדר? מנסה להתהפך לימין ופחות מצליח. בכלל אני מודאגת שיד ימין פחות פעילה.
5. רק עכשיו התחיל לתפוס את רגליו (בהנאה רבה) - האם זה מעיד על עיכוב?
האם כל הדברים שתיארתי מצטרפים לתמונה מסויימת שאמורה להדאיג?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא
אורנה עטאר21/11/2009שלום,
את מתארת כאן כמה פרטים לגבי התפתחותו שמתקשרים אלו לאלו.
איך הוא שוכב על הצד? האם אז הוא כן מביא את הידיים קדימה?
הרבי לשים אותו על הצדדים - שהידיים באות קדימה - זה מעודד אח"כ הישענות על המרפקים על הבטן.
הרבי לתת לו מגע עמוק וטפיחות באיזור בית החזה שלו בכדי להוריד משם מתח שקיים ולא מאפשר לו לקרב את הדיים על הבטן וזה אכן גם מה שמעכב אותו מלהתהפך בצורה אידאלית.
החזקת רגליים על הגב - זה מצויין!
תעדכני אותי אם עוד שבועיים דברים השתפרו, אם לא - יש מקום לקבל יעוץ מקצועי אצל מדריכת תינוקות. היא תתן לך כמה כלים בכדי להמשיך להתפתחות בלי עיכובים.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל הצד
אמאלה23/11/2009שלום אורנה ותודה על המענה המהיר,
על הצד הוא משחק מקסים עם ידיו שלוחות קדימה, זה מה שלא מסתדר לי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאמא
אורנה עטאר23/11/2009תשימי לב האם הגב נמצא בזקיפה בשכיבה על הצד.
זה מצויין שהוא מביא ידיים קדימה על הצד. שימי אותו כמה שיותר על הצדדים ועדכני אותי בהמשך
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף שלא ציינתי
אביטל23/11/2009בני כבר זוחל גחון או יותר נכון גורר את רגליו ומתקדם באמצעות ידיו כשבועיים ועד כה לא בכה כלל
בנוסף הוא עדיין לא ממש מצליב כמו שצריך אך אחרי מספר תרגולים עם הרגליים צמודות לטוסיק על הגב ודחיפה הוא התחיל להשתמש ברגליים ונראהשהוא לגמרי בכיוון.
לא נראה לי שקשה לו יותר מקודם כי בעצם כל מה שהשתנה זה קצת עבודת רגלים ומהירות הזחילה וכמו שאמרתי קודם לא בכה.
שוב תודה על העבודה המבורכת כאן,
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)