התפתחות תינוקת בגיל 9 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות תינוקת בגיל 9 חודשים
    אפרת
    29/11/2009

הי,ראשית רציתי להודות לכם על התשובות שנתתם לי בעבר וגם על התשובות הכלליות,רציתי להתיעץ לגבי ביתי בת התשעה חודשים.ביתי עדין עם הרצועות ברגליה מגיל 3 חודשים ולכן עד היום אינה פיתחה פעילויות שונות שילדים בני גילה עושים כגון ישיבה.זחילה קדימה.התהפכויות.ועוד דברים שונים.כרגע היא בתהליך גמילה שהיא בלי הרצועות 7 שעות ביום.אני רוצה מאד לפתח אותה גם ברמה השיכלית וגם ברמה הפיזית.מה כדאי ועל מה אעבוד ואתרגל איתה כדי לפתח אותה.ועוד שאלה קטנה היא מאד אוהבת לצפות בטלויזיה בערוץ לולי האם זה מזיק הצפייה המומשכת.היא כבר מבינה כי כשאני מסתירה לה היא דוחפת אותי ובוכה.תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפתחות 9 חודשים

שירי קאשי
    30/11/2009

הי אפרת,
    ראשית אני מאוד ממליצה לך להפגש עם מדריכה כיוון שישנם תרגילים ועבודה על תיקון של הפעילות המוטורית שרק יד מקצועית יכולה לעשות. מעבר לכך מומלץ שתשהה זמן רב על הבטן, כיוון שרוב ההתפתחות המוטורית מתרחשת שם וזה אחד החסרים הגדולים שלה כרגע. כמו כן השהיה על הבטן תתרום לחיזוק הגפיים, שזהו פרמטר חשוב נוסף להמשך ההתפתחות. מבחינת שלבי ההתתחות כדאי להתחיל משלב ההתהפכויות על מנת לפתח תנועתיות טובה שתשרת אותה בשלבים המתקדמים יותר:
    1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתה, לשנות את האופן בו מחזיקים אותה בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתה.
    2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
    3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
    4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
    5.בשכיבה על הגב לגלגל מצד לצד תוך כדי החזקת כל יד עם הרגל בצד שלה.
    6.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
    7.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.

לגבי הטלויזיה - לצפיה בטלויזיה ובודאי לצפיה ממושכת יש השפעות שליליות שונות. אחת ההשפעות היא על יכולות הקשב והריכוז אך החשובה ביותר מבחינתכם היא שהטלויזיה מאוד מעודדת פאסיביות. לבתכם יש פער התפתחותי גדול שהיא צריכה להשלים ובכדי לעשות כן היא צריכה להיות מאוד פעילה ועם המון מוטיבציה להתקדם. הטלויזיה במקרה הזה מהווה מכשול להמשך ההתפתחות. השתדלי להמעיט את הטלויזיה למינימום ואם אפשר אז עדיף בלי.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו