תינוק בן 6 שבועות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 6 שבועות
    אפרת
    30/11/2009

שלום,,

בני בן 6 שבועות , הוא מסרב להיות בעריסה ולאחר כמה דקות מתחיל לבכות, בכי שרק הולך ומתגבר , גם בטרמפולינה/סלקל/ עגלה מסרב להיות יותר מכמה דקות,
    הוא רגוע אך ורק על הידים ובעיקר בתנועה , על הכדור פזיו או כשמטיילים איתו אם הוא על הידיים ואני יושבת, הוא מתחיל לבכות. כמו כן, הוא לא ישן הרבה,לא יותר משעה וחצי רצוף הוא אוהב לנמנם ולישון בעיקר עלי, כאשר מעבירים אותו לעריסה מתעורר או ישן שם כ 45 דקות ולא יותר ..
    אני עייפה מאוד.. אני בקןשי מספיקה לאכול ואפילו ללכת לשירותים..
    שאלותיי הן :
    1. האם זה תקין?
    2. איך אפשר להרגיל אותו להיות יותר בעריסה או אפילו בעגלה - נגמרו לי הרעיונות
    3. לפעמים כשהוא מנמנם , פתאום הוא פותח עיניים מייד ומנופף במהירות בידיו, האם זה סוג של בהלה שפתאום תוקפת אותו ?

תודה
    אמא עייפה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 6 שבועות

הוספת תגובה

• 6 שבועות

שירי קאשי
    01/12/2009

הי אור,
    בנך עדיין צעיר מאוד ובגיל זה אפשר לומר כמעט על כלהתנהגות שהיא בגדר הנורמה. טווח ההתנהגויות בכלל ובכל הקשור לשינה בפרט הוא מאוד גדול בגיל זה. יחד עם זאת אפשר לשפר את המצב. התנועה היא כלי מצויין לעזור לתינוק להגיע לרגיעה ולשינה כיוון שתנועה עוזרת להרפיית השרירים. אבל, חשוב להשתמש בתנועה בתבונה. כאשר התינוק לא רגוע התנועה עוזרת לו להרגע, אך כשמתחיל להרגע אין צורך להמשיך באותה עוצמה כפי שהיה קודם. הכלל הוא ככל שהתינוק נרגע, כך עצמת התנועה צריכה לרדת אף היא עד למצב שבו כמעט ואין תנועה. אם את מרדימה אותו כשאת מערסלת על הכדור אז ככל שהוא נרגע להפחית את הצמות ולהגיע להרדמות במצב של כמעט ללא תנועה. באופן זה אנו רק עוזרים להרפייה, אך מלמדים ומקנים הרגלים של הרדמות עצמאית ללא צורך בתנועה אינטנסיבית כל הזמן. תינוק שזקוק כל הזמן לתנועה אינטנסיבית לא יוכל לחזור לישון בכוחות עצמו כשהוא מתעורר ולכן משך השינה שלו לא יכול להתארך.
    יחד עם כל זאת חשוב לזכור שהוא עדיין קטן, עדיין צפויה תקופה של חוסר שינה, אך בגלל גילו הצעיר עדיין אפשר יחסית בקלות לשנות את ההרגלים וללמדו לישון.
    המלצה נוספת היא במהלך היום, כשהוא תחת השגחה, להשכיבו לישון על הבטן. שינה על הבטן מאפשרת שינה עמוקה יותר ותורמת להפחתת תופעת הבהלה שאופיינית לגיל זה ושגם היא חלק מהגורמים ליקיצות רבות.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו