מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן 9 חודשים, ישיבת Wקרן30/11/2009
בני בן כמעט 9 חודשים, מתפתח עד כה יפה מאוד, גלגולים לכל הכיוונים, עלה על 6 בגיל חצי שנה, זוחל על 6 כחודשיים (דילג על זחילת גחון) התחיל לפני כחודש להעמד (בהתחלה זה היה על הברכיים). כיום הוא זוחל לכל מקום שבו אפשר להעמד, עומד ועושה צעדים בודדים.
המעבר שלו מעמידה לישיבה הוא דרך הברכיים לישיבת W עם תמיכה בחפץ עליו הוא נעמד. הוא לא יושב ישיבת W בלי להאחז בשום דבר. מצורת ישיבה זו הוא יודע לרדת לזחילה.
אם מושיבים אותו עם רגלים לפנים הוא יושב יציב אך מהר מאוד הוא עובר לעמידת 6/זחילה.
נראה כי הוא ממש חזק בידיים כך שהוא משחק עם צעצועים בלי בעייה בעמידת 6.
כשהתחיל לזחול עשה כל הזמן תנועות למעבר לישיבה דרך הצד אולם התיישב בפועל פעמיים בסך הכל.
איזה תרגילים אפשר לעשות בכדי ללמד אותו לשבת נכון ולעודד ישיבה עם ידיים חופשיות? האם נכון לתקן לו את הישיבה? האם בכלל אפשר להושיב אותו??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבת W
שירי קאשי01/12/2009הי קרן,
ישיבת ה-W מעידה על הצורך שלו להגדיל את בסיס הישיבה על מנת ליצב עצמו יותר בקלות. גם העובדה כי דילג על זחילת הגחון וגם הקושי שלו להתישב בעצמו אלא אם כן עומד מעידים על חסר תנועתי אשר מהווה קושי בפיתוח שיווי המשקל ובהתפתחות מוטורית נכונה. באופן עקרוני הישיבה המומלצת היא ישיבה משוכלת ואכן כדאי לתקן את ישיבת ה-W וללמדו לשבת בישיבה משוכלת. יחד עם זאת על פי תאורך נראה לי כי הוא עדיין לא מוכן לישיבה זו הדורשת תנועתיות טובה של עמוד השדרה ושיווי משקל מפותח ורוב הסיכויים שלא יהיה מסוגל עדיין לשבת כך. לכן תוך כדי לימוד הישיבה יש צורך לעבוד על שיפור התנועתיות והשלמת החסרים שצבר בדרך עד כה. אני ממליצה בחום להפגש עם מדריכה על מנת לעשות אבחון מסודר ולהתאים תרגילים.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגילי ישיבה לתינוק
כרמלה13/01/2010יקרים
שלום וברכה
נכדי בן ה-11 חודשים, זוחל זחילת גחון וכן כאשר מושיבים אותו הוא יושב זקוף על ברכינו, אולם איננו יודע להתיישב לבדו, כך שרוב הזמן הוא מעדיף שכיבה על הגב, מעבר לזאת הוא עירני וסקרן לסובב אותו.
ייעצו לי מה עושים, אילו תרגילים יעזרו?
ילדי למשל קודם עמדו אחר כך ישבו אך זה היה בגיל 8 חודשים
תודה על העצות
כרמלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישיבה
שירי קאשי14/01/2010הי כרמלה,
נכדך כבר גדול יחסית. בגילו כבר הייתי מצפה לזחילה על שש והתישבות. את רוב זמנו אינו אמור לבלות בשכיבה על הגב. מדובר פה ביותר מאשר עיכוב קל שמספיקים לו כמה תרגילים כלליים. בגלל גילו אני ממליצה לקבל עזרה של מדריכה בביתו שתוכל לאבחן את מקור הקשיים המוטורים ולהתאים תרגילים באופן אישי.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)