מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינה ושכיבה על הבטןשלומית01/12/2009
בוקר טוב,
מס' דברים אליכם בבקשה.
בתי בת 3 חודשים ושבוע, ילדה מקסימה ונוחה
וזה מה שמטריד אותי.
מהרגע שהיא נולדה היא ישנה.. בעיקר ישנה
בהתחלה חשבנו שזה הימים הראשונים.. אח"כ השבועות
אבל היא כל הזמן ישנה.
לילה היא ישנה מתשע בערב ועד שש שבע בבוקר.. רצוף.
אני לפעמים מאכילה אותה... אם היא מבקשת זאת. לפעמים היא סתם מקטרת וחוזרת ישר לישון.
במהלך היום בשגרה של 4 שעות היא ישנה שעה וחצי
ז"א אוכלת, ישנה, ערה כחצי שעה, ישנה ושוב אוכלת.
האם זה תקין?
כמו כן, היא מסרבת להיות על הבטן, כדאי לציין שהיא ישנה בעיקר על הבטן
וכן, אני מודעת להוראה של משרד הבריאות, אבל ככה הכי נוח לה.
אני מגלגלת אותה מהגב לבטן, היא נשארת שם 5 דקות ואז מתחילה לקטר.
פורשת את הידיים לצדדים ואז זה מגיע כבר לבכי, אני נותנת מוצץ והיא ישר נרדמת.
איך אפשר לגרום לה להיות יותר ערה... וכמובן, איך אפשר לגרום לה להשאר יותר על הבטן?
תודה מראש,
שלומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה ושכיבה על הבטן
שירי קאשי01/12/2009הי שלומית,
כמו תינוקות רבים בתך מעדיפה לישון על הבטן והיא אכן ישנה טוב. זמני השינה והערות שלה במהלך היום תקינים אך החל מגיל שלושה חודשים אנו רוצים לראות בהדרגה יותר ויותר שעות ערות. בכדי לעורר אותה את צריכה להיות פעילה איתה, לשחק איתה, לרקוד, לעשות תרגילים, ביום יפה לצאת החוצה ולשכב על שמיכה וכדומה. לא ברור לי האם יש קושי אמיתי בשכיבה על הבטן (כיוון שישנה כך ונמצאת על הבטן שעות רבות) או שהקושי נובע מעייפות או שעמום ולכן נמאס לה על הבטן והיא מקטרת. אם אין קושי פיזי אמיתי הרי שככל שתלמד להיות עירנית ופעילה יותר, כך גם השהות על הבטן תתארך.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך....
שלומית01/12/2009קודםכל תודה על המענה המהיר!!!!
איך אדע באם יש קושי פיזי?
מה היא עוד אמורה לעשות?
איזה משחקים אני יכולה לתת לה כשהיא על הבטן?
אני חוזרת לעבודה בעוד כשבוע... כך שלא נותר לי הרבה זמן לתרגל עמה.
תודה שוב!!
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי02/12/2009הי שלומית,
לפי התאור שלך אני פחות נוטה לכך שישנו קושי פיזי. בכדי לדעת האם הקושי הוא פיזי, יש צורך לראות את התבנית הגופנית שלה. לעין לא מקצועית יהיה מעט קשה לשים לב לדקויות אך אנסה לכוון אותך. אם יש לה גב שהוא רוב הזמן זקוף, אם היא בשכיבה על הבטן עם הראש רוב הזמן מורם ונשענת על הידיים כמעט בלי מנוחה, אם היא מרבה להיות בתנוחת אוירון. כמו כן יש לשים לב לתגובה שלה, אם היא בוכה כמעט מיד או שמעסיקה עצמה קצת ומתחילה לקטר לאחר שמיצתה את עצמה. אם קשה לך לראות את הדברים את מוזמנת לדבר איתי בטלפון ואנסה לכוון אותך יותר.
בנוסף בשלב זה היא אמורה להתחיל להעביר משקל בשכיבה על הבטן כהכנה לשלב ההתהפכויות.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)