מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום, בתי בת 7 חודשיםאור*01/12/2009
ומתקדמת מאוד יפה, היא זוחלת אמנם לא ממש מאורגן ונכון אך נעה קדימה מרימה ברכיים ועומדת על ארבע (מה זה בדיוק שש?) ואז מתקדמת בעזרת כפות הידיים והראש קצת, מגיעה מקצה לקצה השני בלי בעייה.
דבר חדש שהיא עושה כשהיא על הבטן עולה ארבע אח"כ מרימה יד אחת למעלה ואז היא נעשיית על הצד כזה...(כל גופה על הצד) מה שאני רואה שהיא מנסה להתיישב כלומר להגיע למצב של ישיבה מהתנוחה הזו שהיא על צידי הגוף, אך לא ממש מצליחה, נראה לי שהיא מפחדת כאילו להתרומם עוד יותר.
מהם התרגילים בהם אני יכולה לשפר לה את ההתרוממות?
כשאני שמה אותה בעגלה במצב של חצי שכיבה היא מתיישבת לבדה ומתרוממת לבד למצב של ישיבה.
אך במזרון היא לא יכולה לשבת לבד זה בלתי אפשרי אלא רק בעגלה.
אציין שהיא מתהפכת מאוד יפה מרימה ראש/חזה נשענת על כפות הידיים מסתובבת ציר מאוד יפה ועוד.
ישיבה קודמת לזחילה? או שהפוך?
אודה למענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 7 חודשים
שירי קאשי02/12/2009הי אור,
זחילה על שש היא זחילה שבה יש שש נקודות מגע עם הרצפה: ידיים, ברכיים וכפות רגליים. לעומת זאת בזחילת 4 הטוסיק עולה למעלה והברכיים לא במגע עם הרצפה כך שנשענים רק על הידיים וכפות הרגליים. אני מניחה שבתאורך את מתכוונת לזחילת שש ולא לארבע. מה שאת מתארת כשכיבה על הצד הם אכן נסיונות ראשונים להתישבות עצמאית. התישבות נכונה יכולה להיות דרך הצד כפי שבתך עושה או דרך עמידת שש. ההתישבות יכולה לבוא לפני הזחילה, לאחריה או במקביל. ההתישבות דרך שרירי הבטן כפי שהיא עושה בעגלה היא התישבות לא נכונה ועדיף להמנע ממנה כמה שאפשר על מנת לאפשר להתישבות התקינה להתפתח. היא תוכל להמשיך לישיבה מלאה כאשר שרירי הגב יתחזקו, שיווי המשקל יתפתח עוד והיא תוכל להחזיק את עצמה יציב גם במעבר לישיבה וגם בישיבה עצמה. מסיבה זו ככל שתתני לה להתאמן בהתישבות נכונה כך היא תגיע לשם מהר ונכון יותר. כמו כן את יכולה להניע אותה הרבה במרחב (נדנדה, הנפות, לרקוד איתה וכדומה) על מנת לפתח את מערכת שיווי המשקל וכן לתרום לחיזוק השרירים. בנוסף הרימי אותה לאוירון מעל ראשך. תנוחה זו תעודד זקיפה של הגב וחיזוק השרירים הזוקפים.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שירי ותודה
אור*02/12/2009אכן מה שתיארתי זה עמידת שש ולא עמידת ארבע.
מה אני עושה כאשר היא בעגלה והיא מתיישבת מחצי שכיבה לישיבה בצורה עצמאית וממש לבד.
איך אני יכולה למנוע את זה? לא להושיב אותה בעגלה? אני שמה אותה בעגלה רק כאשר אני מאכילה אותה...
כמובן שאני לא כופה עליה ישיבה שהיא לא באה ממנה.
אני אעשה תרגילים לזקיפות הגב כמו שכתבת לי, הנפות והרמה באוויר.
האם יש עוד איזשהם תרגילים בכדי לחזק את זה?
או שאני אתן לזמן לעשות את שלו עד שהיא תתייצב לבד? ותלמד לאזן את עצמה...
כאשר היא על שש היא מתקדמת מאוד יפה וכל יום יש שיפור בזחילה שלה...
תודה שירי...
שירי הייתי רוצה לדעת כמה עולה ביקור פרטי בבית והאם אני צריכה...
תודה רבה
ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי03/12/2009הי אור,
בנסיעה בעגלה עדיף להשכיב את העגלה. הבעיה היא שבגיל זה זה כבר קשה והתינוקות רוצים להיות זקופים ולראות את העולם. לכן חשוב לזכור שזהו לא המצב המומלץ ולכן פשוט לקצר את משך הישיבה בעגלה למינימום ההכרחי. לדוגמא כשאת מאכילה אותה, בטיול וכדומה. כשאפשר (גם בחוץ) להוציא מהעגלה ולאפשר לה להיות על הרצפה ולהתאמן (כפי שהיא כבר עושה יפה) בשלבים המתאימים. לגבי הצורך בשיעור, באופן כללי נראה כי היא בכיוון הנכון ואין מה להלחץ. ממה שתארת לא ראיתי סיבה שבללה אני אמליץ חד משמעית לרוץ לשיעור אך כמובן שמבלי שאני רואה אותה קשה לי לקבוע האם יש קושי מיוחד שעלול להוות מכשלה להמשך ההתפתחות המיטבית. מנסיוני אצל כל תינוק יש על מה לעבוד ומה לחזק אבל זה כבר תלוי בהורים ובאפשרות לקחת שיעור פרטי. את מוזמנת ליצור איתי קשר טלפוני על מנת שננסה יחד לדייק מעט יותר באבחון ואז תוכלי לקבל החלטה האם לקחת שיעור או אולי להמתין עוד ולתת לה להמשיך בקצב שלה.
אשמח לעמוד לשרותך,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שירי
אור*03/12/2009מתי נוח לך לשוחח?
כתבי איזה שעה ואז אתאים את עצמי.
תודה ולילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי07/12/2009הי אור,
התקשרי מתי שנוח לך. אם אני בשיעור המשיבון יענה ותשאירי פרטים.
יום טוב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)