שנה וחודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שנה וחודשים
    אורלי
    02/12/2009

היי
    ראשית חייבת לציין שהפורום עוזר והרבה. בני בן שנה וחדשיים עוד כמה ימים. יש לי מס' שאלות ובעיקר כי אני דואגת.. ושומעת תגובות של אנשים מסביב וזה מתחיל לשגע אותי. אני אתחיל ואומר שתמיד יש לאנשים מה להגיד וזה מובן לי אבל זה משפיע עלי לצערי.

מבחינת שפה. הוא אומר אמא אבל רק לעיתים, יש ימים אומר רצוף ופתאום כאילו נדמה ששכח.. לעיתים אומר באבא מעבר לכך מדבר אבל קולות והברות לא מילים ולא משלים מילים. האם זה תקין? אני מודעת שיש כנראה איחור. מעבר לכך הוא יושב זוחל ממזמן עומד והולך שהוא נתמך ברהיטים. מוחא כפיים ואומר שלום, יודע איפה זה אור ואף. מה דעתכן? יש סיבה לדאגה?
    המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שנה וחודשים

הוספת תגובה

• שנה וחודשיים

שירי קאשי
    02/12/2009

הי אורלי,
    כל מה שתארת נשמע תקין לחלוטין. נכון הוא לא מהמקדימים אך גם לא מדובר בעיכוב שמצריך התיחסות מיוחדת. מבחינת שפה, אינני מומחית לתחום זה, אך באזור גיל שנה מצפים לכך שיאמר מספר הברות או חלקי מילים. הוא עושה זאת, גם אם לא כל הזמן, הרי שהיכולת קיימת ומתפתחת. חשוב בגיל זה גם לשים לב לכמה הוא מבין וגם בתחום זה לא נראה לי כי ישנה בעיה מיוחדת. לגבי הליכה, היא יכולה להתפתח, "לפי הספר", עד גיל שנה וחצי. מנסיוני אצל תינוקות רבים, לאחר שהם ללכת, יש פתאום קפיצה בהתפתחות הקוגניטיבית כיוון שהמוח פתאום פנוי יותר ללמידה ופחות עסוק ביציבה. המשיכי לעודד אותו, לדבר אליו, ךשאול שאלות ולתת לו הזדמנות להביע את עצמו. במהרה תוכלי לראות התפתחות בכל התחומים שציינת.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פשוט תתעלמי...

שימרית
    02/12/2009

ילדים מתפתחים בקצב שלהם לא צריך להילחץ...אנשים אוהבים להלחיץ...
    אני יכולה להגיד לך שהילד שלי בן שנה וחודש וגם עדיין לא אומר מילים...אז מה בסוף הוא יגיד.
    הכי חשוב זה שאת רואה שהוא מבין אותך...ובסוף הכל יגיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו