הרמת ראש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרמת ראש
    יעל
    02/12/2009

שלום רב,

ראשית ברצוני להודות לך על תשובותיך - תמיד בהרחבה ותמיד מכל הלב

יש לי תינוקת בת חודש ושלושה שבועות

היא מתפתחת יפה - מחייכת חיוכים חברתיים, עוקבת בעין אחרי חפצים, מגיבה לרעש בסביבתה - ילדה מקסימה

בשכבה על הבטן היא אומנם מרימה ראש וגם מסוססת אותו לצדדים אבל לא להרבה זמן ולאחר מעט זמן "מתרגזת" בוכה ואז אני הופכת אותה לגב והיא נרגעת

האם התופעה מוכרת לך?

באיזה גיל היית מצפה מתינוק שירים את ראשו ויחזיק אותו למשך זמן ממושך?

תודה על תשובתך

יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרמת ראש

הוספת תגובה

• פספסתם אותי

יעל
    02/12/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליעל

אורנה עטאר
    02/12/2009

יעל שלום
    הרמת ראש טובה היא פונקציה של התנסויות מרובות של הרמת ראש על הבטן וחיזוק השרירים עד הרמה טובה סביב שלושה חודשים.
    ככל שהיא תשהה יותר על הבטן ותתנסה בהרמת הראש כך היא תרים יותר ויותר כל פעם.
    את מתארת כאן קושי לשכב על הבטן שהוא קושי מוכר אצל הרבה תינוקות בעיקר בשל ההנחייה לא להשכיב על הבטן בשינה והורים נוטים גם לא להשכיב על הבטן בעירות ואז תינוק אינו מכיר את הבטן וקשה לו במנח הזה.
    אני ממליצה לך לתרגל את התרגיל הבא (רשום בלשון זכר) בכדי לשפר את השכיבה על הבטן ותעדכני אותי אם אם רואה שיפור במשך השהייה על הבטן והרמת ראש.
    שיפור שכיבה על הבטן (מטרתו להוריד מתח מבית החזה ולאפשר שכיבה נינוחה יותר על הבטן):
    1. להשכיב על הגב ,הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה. חזרי על התנועה מס' פעמים. יש לראות שהאגן מתרומם והגב מתעגל.
    2. הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן.ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה גלגלי את האגן לכוון הראש. חזרי על התנועה מס' פעמים.
    3. הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
    4. על הגב. ישרי רגל אחת וכופפי את השנייה. גלגלי את התינוקת אל הצד של הרגל הישרה. הגיעי אל הצד וחזרה לגב. חזרי על התנועה מס' פעמים, לשני הצדדים.
    5. לשהות על שני הצדדים.
    6. המשיכי לגלגל עד אל הבטן. ניתן לשלב טפיחות על השכמות והכתפיים, הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו