שכיבה על הבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכיבה על הבטן
    שרית
    04/12/2009

בני בן 3 חודשים,ישן על הבטן (אני מודעת להוראות של משרד הבריאות אך רק כך הוא ישן טוב..)
    עד לפני כשבוע הייתי מניחה אותו על הבטן כשהוא ער ממש מעט במהלך היום מאחר והוא היה צורח מבכי. במשך השבוע האחרון אני "נלחמת" איתו ומניחה אותו על הבטן ממש הרבה, מעסיקה אותו עם בובות וצעצועים והוא מצליח להחזיק מעמד גג רבע שעה (אם אני לא מעסיקה אותו הוא מתייאש לאחר 5 דקות ולפעמים אפילו פחות).אני גם מיישמת את התרגילים שהצעתם (כמו גלגול הרגליים כלפי מעלה וכו'). נראה לי שהוא פשוט ממצא את עצמו נורא מהר על הבטן ואז מתחיל לבכות כי אני כן מצליחה "למשוך" אותו אם אני משחקת איתו. ברגע שהוא בוכה אני מרימה אותו, חלק אומרים לי לתת לו לבכות ובסוף הוא יתרגל, אני לא מסוגלת. אתמול אפילו במהלך רוב היום שמתי אותו על הבטן, וכל פעם שבכה הרמתי אותו וכשנרגע החזרתי וכך הלאה אך היום הוא איך שאני מניחה אותו הוא מתחיל לבכות.
    האם אני לא מקשה עליו יותר מידי?? האם יכול להיות שיגיע שלב שהוא יאהב להיות בתנוחה זו??
    האם להמשיך להתעקש איתו??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• תגובה לשרית

דבי גרוס דולב
    05/12/2009

הי שרית
    תינוק לא מסכים לשכב על הבטן מפני שקשה לא פזיולוגית ולא בגלל "מיצוי" העניין. לדעתי אין טעם לתת לתינוק לבכות במצב זה אלא לאתר את מקור הקושי, לפתור אותו ורק אז לצבור זמני שכיבה על הבטן הולכים וגדלים.
    הקושי מגיע בד"כ עכב השכבת יתר על הגב ומתוך זה מקבל התינוק מתח יתר בגב ובבית החזה שמקשה על השכיבה על הבטן.
    המשיכי לתרגל באינטנסיביות את התרגילים אותם הצענו בפורום זה ואם לא תראי שיפור כדאי אולי לשקול אבחון בו תגלו את מקור הקושי ותלמדו תרגילים על מנת להקל על בנך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו