מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן 9 חודשיםשיר08/12/2009
היי,
הילד בן 9 חודשים והוא מתפתח יחסית מהר. הוא נעמד לבד ועומד בלי תמיכה במשך כ- 5-10 שניות. הולך עם חפצים. מוחא כפיים, עושה שלום, עושה ידיים למעלה על הראש, נוגע באף שלנו כששואלים איפה אף, ועוד... והוא מבין המון.
השאלה היא באיזה משחקים כדאי לשחק איתו כדי להמשיך לפתח אותו? התחלנו עכשיו לשחק בגלגול כדור ובלהוציא ולהכניס קוביות לקופסא (לא לפי הצורות). הוא לא מנסה לבנות מגדל - הוא רק מפרק מגדלים.
יש דברים שהוא כבר אמור לדעת לעשות ואני אולי מפספסת? למשל - הוא לא מצביע עם האצבע המורה אלא עם כל היד (כששואלים "איפה אור?") והוא לא יודע להצביע על האף שלו.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשיר
אורנה עטאר08/12/2009שיר שלום,
ההתפתחות המוטוריקה העדינה שלו נראית לי תקינה. הצבעה עם אצבע מורה סביב 9-12 חודשים.
את יכולה לשחק איתו עם הצעצועים הגדולים של ללחוץ ודמות קופצת החוצה (ילמד אותו גם על שימוש באצבע המורה). משחק עם אוכל - לתת לו לאכול עם הידיים בכדי שהמוטוריקה העדינה תתפתח יותר.
נראה לי שזהו.
אני חושבת שמבחינה מוטורית הוא מתפתח קצת יותר מידי מהר והייתי מתרגלת שוב ושוב את שלבי ההתפתחות עד כה - לשים אותו על הגב ומשם שיגיע לבטן, לעמידה על 6 ולעמידה. לאתגר אותו בזחילה במשטחים "טובעניים" (כמו פופים), לתת לו המון חוויות של הוצאה משיווי משקל (כמו זריקת כריות עליו ושיאזן את עצמו) וכו'.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)
(1).jpg)
