תינוק בן 9 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 9 חודשים
    שיר
    08/12/2009

היי,
    הילד בן 9 חודשים והוא מתפתח יחסית מהר. הוא נעמד לבד ועומד בלי תמיכה במשך כ- 5-10 שניות. הולך עם חפצים. מוחא כפיים, עושה שלום, עושה ידיים למעלה על הראש, נוגע באף שלנו כששואלים איפה אף, ועוד... והוא מבין המון.
    השאלה היא באיזה משחקים כדאי לשחק איתו כדי להמשיך לפתח אותו? התחלנו עכשיו לשחק בגלגול כדור ובלהוציא ולהכניס קוביות לקופסא (לא לפי הצורות). הוא לא מנסה לבנות מגדל - הוא רק מפרק מגדלים.
    יש דברים שהוא כבר אמור לדעת לעשות ואני אולי מפספסת? למשל - הוא לא מצביע עם האצבע המורה אלא עם כל היד (כששואלים "איפה אור?") והוא לא יודע להצביע על האף שלו.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 9 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לשיר

אורנה עטאר
    08/12/2009

שיר שלום,
    ההתפתחות המוטוריקה העדינה שלו נראית לי תקינה. הצבעה עם אצבע מורה סביב 9-12 חודשים.
    את יכולה לשחק איתו עם הצעצועים הגדולים של ללחוץ ודמות קופצת החוצה (ילמד אותו גם על שימוש באצבע המורה). משחק עם אוכל - לתת לו לאכול עם הידיים בכדי שהמוטוריקה העדינה תתפתח יותר.
    נראה לי שזהו.
    אני חושבת שמבחינה מוטורית הוא מתפתח קצת יותר מידי מהר והייתי מתרגלת שוב ושוב את שלבי ההתפתחות עד כה - לשים אותו על הגב ומשם שיגיע לבטן, לעמידה על 6 ולעמידה. לאתגר אותו בזחילה במשטחים "טובעניים" (כמו פופים), לתת לו המון חוויות של הוצאה משיווי משקל (כמו זריקת כריות עליו ושיאזן את עצמו) וכו'.

בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו