התפתחות בן שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות בן שנה
    דניאלה
    10/12/2009

בני בן שנה אוטוטו,
    התפתחות מוטורית-עומד והולך בעזרת רהיטים,יושב,זוחל על שש,עדיין לא עומד עצמאית(קרה עמד לשניות בודדות)
    מוטוריקה עדינה ומחוות ידיים-עושה שלום ואומר ביי ביי,מוחא כפיים,שם ידיים על הראש,מכניס טבעות לקונוס,ועיגול לחור תואם,שותה ואוכל לבד.
    מילולית-אומר מספר מילים(ביי ביי,אבא,מים,או(אור),בקבק(תרנגולת)ועושה תנועות של דג.,מבין בוא לא,קח-תן,איפה...
    האם התפתחותו תקינה מבחינת אבני דרך התפתחותיות,יש לציין שאינו מצביע וזה הדבר העיקרי שמדאיג אותי כיוון שכתוב בספר ההתפתחות שברשותי שילד בן שנה אמור להצביע,כיצד ללמד אותו?
    הוא גם עדיין לא עונה בכן ולא לשאלות שלי...מתי זה אמור להיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות בן שנה

הוספת תגובה

• תגובה לדניאלה

דבי גרוס דולב
    11/12/2009

הי דניאלה
    הכל בסדר. אם רוב שלבי ההתפתחות תקינים הרי שאין צורך לדאוג בשל גורם אחד כגון הצבעה.
    כדי לעודד זאת, המשיכי להציג זאת בפניו.
    התפתחות השפה ושימוש בכן ולא יכולים להגיע גם בשלב מאוחר הרבה יותר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דניאלה
    12/12/2009

מדאיג אותי גם שאינועומד עצמאית,וגם לא ממש רוצה ללכת כשנותניםלו יד(מתיישב חזרה ומתחיל לזחול)הייתי רוצה לעזור לו לשפר את היציבה,האם יש מקום כמו מכללות של צעד ראשון,ע"מ לתת לו את הפוש הזה?(אני מחפשת באזור רחובות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדניאלה

דבי גרוס דולב
    12/12/2009

הי דניאלה
    זה גם בסדר שעדיין אינו נעמד עצמאית. עדיף לתינוק לעשות את צעדיו הראשונים ללא יד ההורה כדי לא ליצור לחץ וכדי לפתח את שיווי המשקל העצמאי שלו.
    אני מדריכה בשיטת "צעד ראשון" ומגיעה לכל רחבי הארץ לשיעורים פרטיים, אם יש צורך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדירהכ להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו