ישיבה ועמידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ישיבה ועמידה
    מיה
    12/12/2009

שלום
    בני בן 4 ח', מאוד אוהב לשבת ולעמוד. כשאני מעמידה אותו על הברכיים שלי הוא נורא נהנה ומיד מחייך, גם אם בכה קודם. כשאני מעמידה אותו על הרצפה בתמיכתי הוא עושה 2-3 צעדים קטנים עקומים ולא יציבים. אם הוא רק עומד הוא מאוד יציב, נשען חזק על רגליו ואני רק צריכה לתמוך בו שלא יפול לצדדים.
    בכל תנוחה שבה הוא שוכב הוא תמיד מנסה למשוך את עצמו למצב של ישיבה, ברמה שאני ממש צריכה להילחם איתו ולדחוף אותו די חזק בחזרה לישיבה (בעדינות כמובן... (-: ). כשהוא יושב על הברכיים הוא מאוד רגוע ואוהב לשלוח ידיים לשולחן אם אנחנו יושבים קרוב אליו (משחק עם מפות ומקלדת וכל מה שעל השולחן...).
    בדכ הוא ילד שמתפתח מאוד מהר בגיל חודש הוא כבר התהפך מבטן לגב וכד' והוא גם די גדול- קצת יותר מ8 קילו. ועוד דבר- יש לו ריפלוקס ולכן בהתחלה הוא כל הזמן היה בתנוחות שדומות לטרמפולינה (גב מוגבה) ולכן הוא מאוד לא אוהב להיות על הבטן אבל אני עובדת איתו על זה הרבה.
    ושאלתי--- האם זה בסדר שאני נותנת לו לשבת ולעמוד או שזה פוגע בו, ואם זה לא טוב אז מה עלי לעשות כדי לתקן נזק שאולי גרמתי לו בזה שהושבתי והעמדתי אותו?
    תודה מיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה ועמידה

הוספת תגובה

• תגובה למיה

דבי גרוס דולב
    12/12/2009

הי מיה
    ההמלצה היא לא להושיב ולא להעמיד תינוק לפני שהוא למד לעשות זאת בעצמו. הסיבות הן רבות- עמוד שדרה שאיננו מוכן לזה עדיין, סיכוי לשבש את התהליך כפי שהוא אמור לקרות, יצירת מתח שרירים גבוה ועוד ועוד. נטייה של תינוק לעשות זאת נובעת פעמים רבות מזקיפת יתר בעמוד השדרה ו/או במתח שרירים גבוה. כשתינוקך מתעקש להתישב או לעמוד הוא בעצם מנציח את הקושי הזה.
    התרוממות לישיבה דרך שרירי הבטן היא עוד תוצאה של מתח השרירים. אותו מתח הוא גם שגורם לתינוק למהר להתהפך מבטן לגב בגיל כה צעיר ולקושי לשכב על הבטן.
    לאור כל הנ"ל חשוב להרפות את התינוק הרבה ע"י מגע עמוק, ליצור מצבים של כפיפה ולא של זקיפה, למשל ע"י הרמת הרגליים לכיוון הראש בשכיבה על הבטן ולהפסיק לגמרי להושיב ולהעמיד.
    במקביל, כדאי אולי לשקול אבחון על מנת ללמוד תרגילים שיעזרו בכל הנ"ל.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למיה

אורנה עטאר
    12/12/2009

מיה שלום,
    אני לא יודעת מאיפה להתחיל...
    אני ממש רוצה שלא תעמידי אותו ותושיבי אותו יותר ואני אסביר את הכל.
    לתינוק בן ארבעה חודשים אין את היכולת לשבת ולעמוד לבד. לא מבחינת השלד שלו, לא מבחינת השרירים, לא מבחינת מערכת שיווי המשקל. לא סתם תינוקות מתחילים ללכת סביב שנה וחודשיים. הם צריכים את הזמן הארוך הזה בכדי שהגוף שלהם יגיע למצב של הליכה יציבה.
    ההעמדות האלו וההושבות האלו גורמות לגוף שלו לגייס מאמצים שהוא לא אמור לגייס בגילו, זה גורם לכל הארגון הביומכני שלו להתגייס למצבים האלה בצורה שאינה נכונה לו ושיכולה לפגוע בהתפתחות שלו.
    אז למה הוא אוהב את זה?
    כי אנחנו בני אדם ויש לנו נטייה אבולוציונית להזדקפות וסקרנות מאוד גדולה. בנוסף בגלל הריפלוקס והתנוחות ששמת אותו בהם השרירים באיזור הבטן עבדו שעות נוספות והוא יכול להתרומם ממצב שכיבה על הגב לישיבה, זו התרוממות שאינה נכונה לו. מכאן גם הקושי שלו לשכב על הבטן, יש לו מתח שרירי רב באיזור הבטן ולכן הוא לא יכול לשכב על הבטן, כי כואב לו.
    ההתהפכות שאת מתארת אינה התהפכות רצונית (כי היא לא קורית בגיל חודש) אלא קושי לשכב על הבטן והגוף עשה הכל בכדי "לברוח" חזרה לגב.
    אני רוצה להציע לך כמה תרגילים שתעשי איתו בכדי להוביל אותו בשלב הזה לשכב על הבטן, כל יום קצת יותר זמן.
    1. כשהוא מרים את הגוף להתרוממות לישיבה מהגב - להרים לו את הרגליים.
    2. להושיב אותו רק כשהוא שעון עלייך ואם יש צורך להחזיק אותו עם רגליים מורמות למעלה (קרובות לבית החזה).
    3. להמעיט, להמעיט, להמעיט את השימוש בטרמפולינה, עגלה בשיפוע וכו'. כל משטח מוטה.
    4. להשתמש בכדור פיזיו בכדי להקל עליו את השהות על הבטן - תשימי אותו על הכדור על הבטן ותתני לו תנועה.
    5. תנסי את התרגיל שנקרא "שיפור שכיבה על הבטן":
    # להשכיב על הגב ,הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה. חזרי על התנועה מס' פעמים. יש לראות שהאגן מתרומם והגב מתעגל.
    # הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן.ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה גלגלי את האגן לכוון הראש. חזרי על התנועה מס' פעמים.
    # הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
    # על הגב. ישרי רגל אחת וכופפי את השנייה. גלגלי את התינוקת אל הצד של הרגל הישרה. הגיעי אל הצד וחזרה לגב. חזרי על התנועה מס' פעמים, לשני הצדדים.
    # לשהות על שני הצדדים.
    # המשיכי לגלגל עד אל הבטן. ניתן לשלב טפיחות על השכמות והכתפיים, הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב.

במידה ולא תראי שינוי בדפוס שהוא רכש ותרצי לטפל בזה את מוזמנת לפנות למדריכה להתפתחות תינוקות בכדי לקבל יחס אישי ותרגילים שיובילו את בנך לא להתעכב ברכישת השלבים ההתפתחותיים הבאים.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו