מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בוכה המוןנועה12/12/2009
שלום,ביתי בת חודש וחצי והיא כל הזמן בוכה ללאי סיבה נראת לעין, כמובן שהיא בוכה כשהיא רעבה/ עייפה/ גזים/ עם חיתול מלוכלך וכו'.... אבל חוץ מזה אני מרגישה שהיא בוכה הרבה מעבר לכך, אני יודעת שעד גיל חודשיים- חודשיים וחצי היא אמורה לחייך, ואני פשוט לא רואה את זה קורה היא לא מוכנה להיות רגע לבדה, אני שמה אותה ב"אוניברסיטה" היא בוכה וגם על הטרמפולינה, נראה כי כל דבר מפריעה לה והיא אינה מרוצה מכלום, לעיתים היא נרגעת במינשא, מה אני יכולה לעשות בכדי לעזור לה (ולי) תודה נגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנגה
אורנה עטאר12/12/2009נגה שלום,
את מתארת קושי שאמהות רבות חוות בתחילת חיי תינוקם ואני יודעת שזה לא כל כך מנחם אבל זה יעבור. בכדי לעזור לך לעבור את התקופה הזו אני רוצה קצת פרטים על מהלך ההריון והלידה. האם הכל היה תקין? באיזה שבוע נולדה וכו'? וגם אני רוצה לדעת מה את כן עושה בכדי להרגיע אותה חוץ ממנשא.
יש תינוקות רבים שתחילת החיים אינה קלה להם והם בוכים המון ויש הרבה מה לעשות בכדי להקל הן עלייך והן עליה.
האם יש לכם כדור פיזיו בבית? איזה מנשא את משתמשת? באיזו תנוחה?
תעני לי בבקשה בכדי שאתן לך תשובה מדוייקת יותר עבורך.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה נגה
נועה13/12/2009שלום ותודה על תגובתיך. התינוקת נולדה בשבוע 41+1 לידה והריון תקינים. אין ברשותינו כדור פיזיו, המנשא הוא מינשארי בתנוחת בטן אל בטן. אינה לוקחת מוצץ ותזונה- בהנקה בלבד דבר שמאוד מרגיע אותה גם כשאינה רעבה, אני משתדלת שלא לתת לה פיטמה כי אז היא מוכנה להיות כל היום על הציצי. כשהי נמצאת על הידיים לעיתים עוזר לה שתופחים לה על הגב. תודה נגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגה שלום
אורנה עטאר14/12/2009הי נגה,
הייתי ממליצה לך להשתמש יותר במנשא ולהכיר לה את תנוחת הערסול. בתנוחה הזו יש פחות גירויים מבחוץ, שרירי הגב מתארכים, אין החזקה באיזור הבטן מה שעוזר לגזים, הידיים באות לקו האמצע (ישמש אותה בקרוב לשכיבה על המרפקים על הבטן. זו תנוחה שנותנת המון בטחון כי מזכירה את התנוחה הרחמית וייתכן שבתך צריכה עוד קצת מזה.
אני גם ממליצה לרכוש כדור פיזיו, הוא ישמש אותך בכל שלבי ההתפתחות שלה. עכשיו תוכלי לשבת איתה על הכדור ולתת לה תנועה, מאוד מאוד עוזר.
לגבי הרגעה עם ציצי - במידה ואת יודעת שהיא לא רעבה רצוי לא להעמיס עליה כי ייתכן וזאת גם סיבה לבכי, הציעי לה תנועה, מגע קרוב, טפיחות, שלבי גם קול -(שיהיה יותר חזק מקול הבכי שלה) ותראי שברוב המקרים זה ממש קסם.
אני רוצה להמליץ לך ללגת לסדנא להתפתחות תינוקות, שם זה המקום לקבל את הכלים המדוייקים איך להקל על בתך בתקופה הז של הבכי, להכיר תנוחות שונות, איך לשפר שכיבה על הבטן. הסדנאות האלו הן עם אמהות ותינוקות באותו גיל, הן מאוד חוויתיות ואם תרצי אעזור לך למצוא אחת קרובה למקום מגורייך.
יום טוב
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)