מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות לבת 3 חודשיםשרון14/12/2009
שלום רב!
בתי בת 3 חודשים תינוקת חייכנית ועירנית
היא עוקבת אחר צעצועים שאני שמה מולה מנסה לפעמים להושיט יד אבל לא ממש אוחזת בצעצוע רק עם אני שמה לה וסוגרת לה את היד אז היא אוחזת
אם אני עושה רעש בצד מסוים היא לא מסובבת את הראש
האם זה תקין
ומה עליי לעשות כדי לגרות אותה לעשות זאת?
אני משחקת איתה בהרבה צעצועים ומתוסכלת שהיא לא מעוניינת
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3 חודשים
שירי קאשי15/12/2009הי שרון,
הושטת ידיים ברורה לעבר צעצוע, על מנת לתפוס אותו אמורה להתרחש באזור גיל 4 חודשים. בגיל 3 חודשים זה בסדר אם עדיין לא מושיטה ידיים, אך בהחלט היא אמורה לאחוז אם שמים צעצוע בידה. על מנת לפתח את יכולות האחיזה את יכולה לגרות עם הצעצוע את חוץ ופנים כף היד ובכך לעורר את רפלקס האחיזה.
לגבי התגובה לקול לא ברור לי באיזו תנוחה שלה את עושה זאת. אם זה בעת השכיבה על הגב או הבטן אז ייתכן ויש קושי מוטורי או שהשרירים עדיין לא חזקים מספיק בכדי להגיב. אני מציעה לך גם לנסות כשהיא על הידיים והראש חופשי יותר לתנועה וכך תוכלי להתמקד יותר בעניין של השמיעה. בכל מקרה שימי לב האם יש קושי בסיבוב הראש על הגב או על הבטן גם ללא קשר לקול.
לגבי הצעצועים, היא אינה זקוקה עדיין להרבה צעצועים. מספיקים לה מספר צעצועים קטנים שאותם תוכל לאחוז ולחקור באצבעותיה. זה בסדר שעדיין לא מגלה יותר מידי עניין בצעצועים.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)