התפתחות תינוקת 9 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות תינוקת 9 חודשים
    טלי
    14/12/2009

שלום רב,
    בתי הקטנה בת ה9 חודשים מתפתחת בכל המובנים חוץ מהצוואר. מגיל 0 אני שמה אותה אך ורק על הבטן ובשום תנוחה אחרת וכך למדה לאהוב לשכב על הבטן. אבל עד להיום היא עדיין מנענעת את צווארה קדימה ואחורה (מדי פעם) ואפילו עד כדי זריקת הראש למזרן. אני ממש פוחדת כשהיא מתגלגת לרצפה וזורקת את ראשה (כי זה קרה פעמיים) וחובטת את ראשה גם ברצפה. האם זה אומר שהיא צריכה לעשות פיזיאותרפיה לצוואר או שעדיין אפשר לחכות??
    כמו כן, כמובן שאני עושה לה תרגילים עם הכדור עם מגבת וכריות...זה לא עוזר.
    מודאגת כי לגדולה שלי לא היתה שום בעיה כזו.

אודה לתשובה מהירה תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות תינוקת 9 חודשים

הוספת תגובה

• בת 9 חודשים

שירי קאשי
    15/12/2009

הי טלי,
    קשה לי ללא אבחון לאמוד בדיוק מהו הקושי אך אם אינה יכולה להרים את הראש לאורך זמן, להשען על הידיים ולשחק על הבטן הרי שמדובר בקושי שכדאי לטפל בו. כמו כן לא ציינת האם כבר זוחלת ומהוא השלב המוטורי בו היא נמצאת. בגיל זה הייתי מצפה לפחות לזחילת גחון ולפחות התחלה של עמידת שש וישיבה. אם הדברים הללו עדיין לא מתקיימים כדאי להתחיל לחזק אותה ולא להמתין לעיכוב גדול יותר.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא עדיין לא החלב בזחילת גחון

טלי
    15/12/2009

יהיה לה 9 חודשים ב 18/12 האם זה מוקדם מדי??
    היא רק מתגלגלת ממקום למקום ודוחפת עם הידיים לאחור. עדיין כלל לא מרימה את הישבן בכלל.
    ואם אפשר לקבל תרגילים אני אשמח. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    17/12/2009

הי טלי,
    צורת ההתקדמות על ידי גיגולים היא התחלה של שיבוש שעלול להביא לעיכוב או דילוג על שלב הזחילה. התקדמות על ידי גילגולים נוצרת כפיצוי על קושי שמונע מהזחילה התקינה להתפתח. אני ממליצה לקבוע אבחון בהקדם כיוון שלא מדובר פה רק בחיזוק חגורת הכתפיים אלא מצב מורכב יותר הדורש אבחון והתאמת תרגילים. ככל שהטיפול יתחיל מוקדם יותר כך ניתן יהיה להתגבר על הקושי, לתקן את השיבוש בתנועה ולודא כי המשך ההתפתחות לא תהיה מבוססת על תנועה משובשת אלא על תנועה נכונה ואיכותית. את מוזמנת גם לדבר איתי בטלפון על מנת לקבל הסבר מפורט יותר.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו