בתי בת חודשיים וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בתי בת חודשיים וחצי
    בתיה
    17/12/2009

היי אשמח לעזרה
    ביתי בת חודשיים וחצי
    נולדה בשבוע + במשקל 1.940 ק"ג

לפני חודש לאחר שהייה של שבוע בבית חולים(הפסיקה לנשום לי אבל לא הכחילה) אובחן שכנראה יש לה ריפלוקס ואני נותנת לה אינפמיל היא אוכלת בערך 120CC במשך שעה שלמה לאחר האוכל אני צריכה15 דקות להמתין כדי שהאוכל לא יעלה כך שגם קשה לי לשים אותה על הבטן כי היא נרדמת

כאשר היא ערה לרוב היא בוכה
    בשום פנים ואופן היא לא רוצה שאשים אותה על הבטן אחרי דקה על הבטן היא מתחילה לבכות בהיסטריה הפחד שלי שיא לא תתפתח כמו שצריך ???
    היא בקושי מחייכת לי כאילו היא מראה לי שהיא מאוד כועסת עליי??
    בתחילת החודש הבא אני שמה אותה בגן (לצערי הרב !!!!!)
    ואני מפחדת שהיא לא תתפתח מכוון שהיא לא רוצה על הבטן ? מה עליי לעשות ?
    כשהייתי בטיפת חלב לבדיקת רופא שלגיל חודשיים ביקשה שאשים אותה יותר על הבטן לא הבחנה שמשהו לא תקין אבל שאני שמה אותה על הבטן היא מתרוממת קצת עם הראש והרבה פעמים היא גם מרימה את הרגליים כלפי מעלה ?
    אני אשמח אם תוכלו לעזור לי ?
    ולענות לי האם זה נורמלי שהיא בוכה כל כך הרבה (וזה לא מאוכל?)
    האם ניתן לעשות משהו כדי להרגיל אותה ללא בכי לשכב על הבטן?
    האם זה נורמלי שעד עכשיו היא לא מחייכת אליי?(קרה אולי פעמייםאבל ניראה לי שזה היה לא רציונלי)
    כשהיא נרדמת זה תמיד לאחר האוכל עליי או בלילה כשהיא על היידים לא מוכנה להרדם לבד?
    בלילה יושנת בערת 6 שעות
    אני מצטערת שהכל מבולבל אבל אני כל כך עצובה ומרגישה כאילו אני מאכזבת אותה ושאני לא מצליחה לגרום לה אושר
    תודה רבה לכם!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת חודשיים וחצי

הוספת תגובה

• מה שלא ציינתי...

בתיה
    17/12/2009

שאמרוו לי להשכיב אותה על הבטן לפחות 3 פעמים ל 10 דקות בערך
    אז עכשיו גם כשהיא בוכה אני משכיבה אותה ומנסה לדבר איתה לשיר או לגרות במשחקים וכלום לא עוזר היא בוכה בהיסטריה
    האם זאת טעות ??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לבתיה

דבי גרוס דולב
    18/12/2009

הי בתיה
    נשמע שאכן לא קל לכם,לא לך ולא לביתך, ובצדק.
    לא כתבת באיזה שבוע נולדה ביתך והאם לפני הזמן, אם כן חשוב להתיחס לגיל המתוקן שלה ובוודאי למשקל הנמוך בו היא נולדה. כל העובדות האלה בתוספת הריפלוקס בוודאי אינם מהווים נקודת פתיחה קלה לחיים.
    ההתיחסות לסוגיות שלכם צריכה לבוא ממספר מקומות. תחילה חשוב לאבחן ולבדוק מה מפריע לביתך מבחינה פזיולוגית. קושי לשכב על הבטן והרמת הראש משכיבה על הבטן יכולים להצביע על מתח שרירים גבוה שמפריע גם בשכיבה על הבטן.
    שנית, התנגדות לשכיבה על הבטן תמיד באה ממקום של קושי פזיוליוגי ולא מסתם התנגדות, כך שלהשכיב את התינוקת על הבטן לזמן מצטבר בלי להרפות אותה ובלי לעזור לה הוא מעט חסר טעם ומתסכל.
    מתוך כל הקשיים האלה יש גם הרבה בכי וזה נורמלי במצבה.
    אני ממליצה בחום מפגש עם מדריכה להתפתחות תינוקות שתאבחן את הקשיים הפזיולוגיים ותלמד אתכם תרגילים להרפיית גוף התינוקת, לשכיבה על הבטן, להתעגלות ולהרגעה כדי לאפשר לה נקודת פתיחה טובה יותר לחיים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט

052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבי תודה רבה אך יש לי עוד שאלה???

בתיה
    18/12/2009

ביתי נולדה בשבוע 35+5 אחר 6 שנות טיפולי IVF (יש לי ילד בן 8 שנולד ללא טיפול ) הוא היה בוכה רק כאשר היה לו גזים או כשהיה רעב שרירי החזה שלו היו מאוד חזקים אבל לא זכור לי חוויה כזאת אתו שהיה בוכה כל כך הרבה

רציתי לשאול כאשר היא ישנה ואני הופכת אותה על הבטן אז היא ישנה בסדר ולא מיתלוננת או בוכה (לפעמים טיפה מיתלוננת אבל מהר מאוד נירגעת ונירדמת) בהשגחה כמובן! והיא מסובבת את פניה בזמן שינה מצד לצד
    האם זה בסדר?? זה תקין??
    איך אני יכולה לגרום לה להיות על הבטן כאשר היא ערה ללא בכי וללא היתנגדות??
    האם אני זקוקה לעזרה גם כאשר היא ישנמה היא לפעמים על הבטן והיא לא בוכה זה בכלל האם זה בכלל עוזר שכאשר היא ישנה היא על הבטן ??
    אודה לתשובתך ?
    במידה ואנחנו צריכות עזרה האם אוכל להתקשר אלייך ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בתיה

דבי גרוס דולב
    18/12/2009

הי בתיה
    שינה על הבטן בהחלט עוזרת לשכיבה על הבטן בעירות ולשינה טובה יותר.
    אם הזזת הראש מצד לצד קורת הרבה היא יכולה להצביע על חוסר שקט אבל תנודות מזדמנות אינן בעיתיות. לא כ"כ הבנצת את שאלתך האחרונה לגבי עזרה בשינה על הבטן.

אתן לך מספר תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן ואת יכולה בהחלט להתקשר אלי אם תרצי בזה.
    1. בשכיבה על הגב להרים את רגלי התינוקת לכיוון הראש תוך הרמת הטוסיק. כך הלוך ושוב מספר פעמים.
    2. בשכיבה על הגב לעשות סיבובים גדולים של האגן.
    3. הקפצות האגן כנגד הרצפה.
    4. להרבות בתנוחת ערסול, שתעזור גם להרפייה כללית ובהשכבה על הצדדים.

תרגילים אלה אמורים להאריך את הגב ולהרפות את הבטן ובכך לסייע בשכיבה על הבטן.
    אם תרצי עזרה בקשיים האחרים שציינת, את מוזמנת ליצור איתי קשר בשמחה רבה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו