מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הישענות על גב כף הידענת19/12/2009
הילדה שלי בת חמישה וחצי חודשים. מתהפכת גב בטן-בטן גב לשני הכיוונים.
אוהבת להיות על הבטן ולהרים את פלג גוף עליון. היא מושיטה יד לצעצוע במנך הזה. בקיצור, נראה לי שהיא מתפתחת יפה.
לאחרונה התחילה להשען על גב כף היד כשהיא מרימה את הגוף כשהיא על הבטן. בשתי הידיים באופן זהה. זו תופעה חדשה יחסית והיא עד עכשיו נשענה יפה על כף היד. אני מתקנת לה כל הזמן אבל לא נראה שהיא שמה לב כי ישר היא חוזרת לגב כף גם במחיר ירידה לחזה.
מה כדאי לעשות מעבר לתיקון וממה הדבר נובע?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שירי קאשי20/12/2009הי ענת,
כמובן שמבלי לראות את בתך אינני יכולה לערוך אבחון מעמיק. תופעה זו של הפיכת כף היד לעיתים נובעת מזקיפות יתר או שרירים מקוצרים באזור הגב. בשל עובדה זו נוח יותר לתינוק לסובב את כף היד (ולמעשה את כל הזרוע) כיוון שכך הוא יכול לשמור מצב בו הוא לא מותח מידי את השרירים האחוריים. אינני יודעת אם זה המצב אצל בתך, אך תנסי לשים לב האם יש לה נטייה להיות עם גב זקוף ומוחזק רוב הזמן. על אף התפתחותה שנשמעת תקינה, ייתכן שיש מעט זקיפות אשר מביאה אותה להעדיף צורת השענות זו.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. איך אני מתקנת לה את בעית
ענת20/12/2009הזקיפות והשרירים הקצרים?
אני שמה לב שהיא לפעמים מניחה את היד בצורה הזו גם כשהיא לא נושאת משקל אלא כשהיא עליי או כשהיא שוכבת לגמרי על הבטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי21/12/2009הי ענת,
כאמור אינני יכולה לדעת מרחוק האם זהו באמת הקושי שלה. בכל אופן על מנת להאריך את השרירים צריך להביא להרפייתם ומשם להתעגלות של הגב שמביאה להתארכות. את יכולה להשכיבה על הגב ולהביא את הרגליים לכיוון הפנים (כשהתנועה נוצרת על ידי התעגלות הגב ולא על ידי תנועה של הרגליים). בצורה זו את יכולה לשחק איתה ב"קוקו" בכדי שתהיה נינוחה ותהנה מהתרגיל. ניתן להשקיע בתוך פוף כך שאזור בית החזה יהיה נמוך והגב מעוגל, להחזיק בתנוחת ערסול או ערסול קדמי. למעשה כל תרגיל שיביא להתעגלות הגב יתרום להתארכות השרירים. בנוסף גם שכיבה על הצדדים תתרום לתנועתיות הצלעות ותנוחה נכונה של הידיים. בשכיבה על הצד חשוב להביא את שתי הידיים למרכז (יתכן כי ליד העליונה תהיה נטייה ללכת אחורה ואז חשוב להביאה קדימה לקו האמצע).
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ענת21/12/2009אני חושבת שאיבחנת נכון למרות הקושי. היא לא מצליחה להביא את הרגל לפה למרות שהיא מנסה ומאוד רוצה ונראה לי שזה מאותה סיבה. אשחק איתה כשהיא על הגב ונעגלו.
להיות מעורסלת היא אף פעם לא אהבה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי22/12/2009הי ענת,
העובדה שלא אוהבת להתערסל גם היא מחזקת את האבחנה. חשוב לזכור כי כל התרגול צריך לבוא ממקום של משחק והנאה על מנת להקל עליה להגיע לתנוחה שפחות נוחה לה ואני מאמינה כי בהדרגה תראי את השיפור בתנועה. בכל מקרה אם יש קושי לתרגל ניתן גם לערוך שיעור פרטי בנושא ולעזור לך לקדם אותה.
בהצלחה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)