תינוק בן שנה-עיכוב התפתחותי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן שנה-עיכוב התפתחותי
    רינת
    20/12/2009

שלום רב,

התינוק שלי בן שנה, סובל מרפלוקס חמור-הקאות קשתיות מהרגע שנולד ומתת משקל
    הוא היה מאושפז בבית חולים ובמסגרת האשפוז עבר בירור מקיף גם נירולוגי -נמצא כי יש את הרפלקסים שצריכים להיות , כמ כן הוא מתהפך חופשי מצד לצד, מברבר , יש לו תפיסת "פינצטה" והוא מתנדנד על שש ולאחרונה נראה כי זוחל קצת אחורנית, אך הוא טרם זוחל קדימה ולא מתיישב לבד, אני מאוד מודאגת למרות שהבירור לא העלה דבר למעט עיכוב התפתחותי קל
    מה ניתן לעשות? האם להמתין שעם הזמן הוא יתקדם או "לעזור" לו ע"י טיפול?
    בהיותו בן חצי שנה נמצא כי יש לו "היפטוניה" )

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן שנה

שירי קאשי
    20/12/2009

הי רינת,
    בנך אכן נמצא בעיכוב בהתפתחות. דעתי האישית היא שלא להמתין לזמן שיעשה את שלו כיוון שאם יש קושי הרי שכל תבנית מוטורית שנרכשת, נבנית על גבי אותו הקושי ולכן יש יותר סיכוי להתפתחות שיבושים ועיכובים נוספים. סיבה נוספת היא שבגילו, התינוק כבר יכול להתחיל להרגיש תסכול בעקבות חוסר יכולת להתקדם ולהיות עצמאי בתנועתו. ילד בגילו כבר צריך לפחות לזחול על שש.
    אני ממליצה מאוד על אבחון וטיפול כיוון שיש פרמטרים רבים להסתכל עליהם שלא בהכרח התיחסו אליהם בברור נוירולוגי שנעשה. ההיפוטוניה שאובחנה לפני חצי שנה עדיין יכולה להשפיע על ההתפתחות. אני בדיעה שיש לטפל בהיפוטוניה כיוון שניתן על ידי תרגילים להביא לחיזוק משמעותי של התינוק ולקדמו בצורה ניכרת. נכון שההיפוטוניה מביאה להאטת קצב ההתפתחות, אבל בחלק מהמצבים ניתן להתגבר על הפער לחלוטין, ותמיד אפשר להביא לשיפור משמעותי.
    בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו