בן 6 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 6 חודשים
    שגית
    20/12/2009

למדריכות שלום, בני בן 6 חודשים (אתמול) מתהפך מבטן לגב ל2 צדדים אך לא מהגב לבטן (עושה רק 1/2 סיבוב (לצד, גם ל2 צדדים), מידי פעם אני רוצה שמנסה להרים מעט ישבן
    ראשית אני שואלת האם לא מדובר בעיכוב התפתחותי בכל הקשור להתהפכות מהגב??
    שנית מאז שלמד להתהפך (לפני כשבועיים בכערך) אך שמניחים אותו על הבטן מיד מתהפך, לא מחכה אפילו שניה. מאחר ואני יודעת שכל ההתפתחות היא דרך הבטן אני מתלבטת איך לנהוג??
    בבקשה יש לכן רעיונות??

תודה שגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 6 חודשים

הוספת תגובה

• ישיבה

שגית
    20/12/2009

אגב מתי אמור להתחיל לשבת?? בנתיים לא נראה אצלו באופק??. האם תקין??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשגית

דבי גרוס דולב
    20/12/2009

הי שגית
    התישבות עצמאית מגיעה רק לאחר עלייה על 6 ולזה יש לבנך עוד מעט זמן, אין מקום לדאגה בשל גילו הצעיר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשגית

דבי גרוס דולב
    20/12/2009

הי שגית
    נשמע לי שהתפתחותושל בנך תקינה. העובדה שהוא מביא את עצמו לשכיבה על הצד מצביעה על כך שהתהפכות שלמה כבר בדרך. כדי לעודד אותו תא סין ההיפוך מהגב לבטן החזיקי את הברך שלו מקופלת אל מול הרצפה הנגדית, החזיקי אותה שם עד שיסיים את ההיפוך.
    הרמת הישבן מהווה אינדיקציה לנסיונות זחילה מוקדמים וגם זה תקין.
    תינוקות שלומדים להתהפך מרבים לממש יכולת זו וכשילמד בנך להתהפך לצד ההפוך סביר להניח שישוב להתהפך גם חזרה לבטן.
    אז הכל בסדר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו