מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 6 חודשיםשגית20/12/2009
למדריכות שלום, בני בן 6 חודשים (אתמול) מתהפך מבטן לגב ל2 צדדים אך לא מהגב לבטן (עושה רק 1/2 סיבוב (לצד, גם ל2 צדדים), מידי פעם אני רוצה שמנסה להרים מעט ישבן
ראשית אני שואלת האם לא מדובר בעיכוב התפתחותי בכל הקשור להתהפכות מהגב??
שנית מאז שלמד להתהפך (לפני כשבועיים בכערך) אך שמניחים אותו על הבטן מיד מתהפך, לא מחכה אפילו שניה. מאחר ואני יודעת שכל ההתפתחות היא דרך הבטן אני מתלבטת איך לנהוג??
בבקשה יש לכן רעיונות??
תודה שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה
שגית20/12/2009אגב מתי אמור להתחיל לשבת?? בנתיים לא נראה אצלו באופק??. האם תקין??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשגית
דבי גרוס דולב20/12/2009הי שגית
התישבות עצמאית מגיעה רק לאחר עלייה על 6 ולזה יש לבנך עוד מעט זמן, אין מקום לדאגה בשל גילו הצעיר.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשגית
דבי גרוס דולב20/12/2009הי שגית
נשמע לי שהתפתחותושל בנך תקינה. העובדה שהוא מביא את עצמו לשכיבה על הצד מצביעה על כך שהתהפכות שלמה כבר בדרך. כדי לעודד אותו תא סין ההיפוך מהגב לבטן החזיקי את הברך שלו מקופלת אל מול הרצפה הנגדית, החזיקי אותה שם עד שיסיים את ההיפוך.
הרמת הישבן מהווה אינדיקציה לנסיונות זחילה מוקדמים וגם זה תקין.
תינוקות שלומדים להתהפך מרבים לממש יכולת זו וכשילמד בנך להתהפך לצד ההפוך סביר להניח שישוב להתהפך גם חזרה לבטן.
אז הכל בסדר.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)