בכי- צרחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בכי- צרחות
    סוזן
    21/12/2009

הי
    הבת שלי אביגיל בת חצי שנה, מקסימה, חייכנית ופעילה מאוד. לאחרונה היא החלה ממש לצרוח (ולא לבכות) כל יום לפחות פעם אחת, רצף מכובד של צרחות....לרוב זה קורה כשהיא עייפה (נראה לי)ואז שום דבר כבר לא מצליח להרגיע אותה. (בעניין השינה- ישנה לילה רצוף והצרחות הם כשהיא מנסה לישון צהריים, לפעמים אני רק מניחה אותה בעריסה והיא נרדמת לבדה ולפעמים-בוכה). לפעמים זה כשהיא רעבה (או שהיא בעצם לא רעבה וזה פשוט מה שמרגיע אותה באותו רגע).
    אני לא יודעת מה לעשות. עד שהיא גילתה את עוצמת הקול שלה הרגשתי שאני האמא הכי טובה בעולם כי הרגשתי שאני יודעת כל רגע מה היא רוצה ומה היא צריכה ממש מגיל 0 וכולם כל הזמן מסביבי אמרו איזה מדהים איך שאני צופה את צרכיה וזאת למרות שהיא לא נולדה תינוקת רגועה ושקטה, וכל הזמן חיבקנו ועטפנו ולא נתנו לה לבכות והשתמשנו במנשא מלא ועשינו לה עיסויים כל יום והרגשתי שממש בנינו לה את הבטחון והיא גדלה להיות מפותחת וחייכנית. ועכשיו בחודש האחרון- בכי וצרחות. בהתחלה חשבנו שזה בעיה רפואית אבל זה לא נראה ככה כרגע ההנחה שלי היא שכל פעם שהיא לא מרוצה היא צורחת.... אני לא עוזבת אותה ומלטפת אותה ושרה לה אבל כשהיא צורחת יש הרגשה כבר ששום דבר לא יעזור (בעבר מה שהיה עוזר: לצאת איתה לגינה, לשיר לה , ליטופים,,,) עכשיו כל הגוף שלה מתקשח, והיא מקמרת את גבה ומתעצבנת כשמנסים להרגיע אותה, היא גם נהיית אדומה מאוד ומצמידה את שפתיה בעצבים....היום היה גם נראה לי שהיא מכוונת את הצרחות אלי, שכשאני יוצאת מטווח הראיה שלה , העוצמה נחלשת, האם זה ייתכן? פעם הבכי היה ופנה רק כלפני אנשים אחרים ועלי היא היתה נרגעת ועכשיו שום דבר לא עוזר.

1. מה יכולה להיות הסיבה? האם אני מפספסת משהו?
    2.כיצד להתמודד? מצד אחד היא עדיין תינוקת ואני רוצה כל הזמן לעטוף אותה ולתת מענה לכל צרכיה אבל אני נהיית מאוד חסרת בטחון בעקבות הנסיונות להרגיע אותה שלא עולים יפה... היום ממש בכינו ביחד לצערי הרב
    3. היום בשלב מסוים התחלתי לדבר אליה בטון אסרטיבי יותר וביקשתי שתפסיק לבכות ובאופן הזוי היא הפסיקה וניצלתי את ההפוגה הזאת לליטופים ומוצץ והיא נרגעה. האם זה הגיוני? נראה לי מוזר להתחיל לחנך אותה בגילה...האם זה פסול ומוקדם מדילדבר אליה בטון סמכותי ומחנך? היא מבינה בכלל? (מאוחר יותר ניסיתי את זה שוב כשהיא זחלה שוב לעבר הכבל של הרדיאטור ואמרתי לה "לא" ו"בואי לכאן" והיא בהתה בי למס שניות ואז הסתובבה וחזרה לכיווני.האם זה הזוי להניח שהיא הבינה אותי?
    תודה מראש בשמי ובשם אביגיל....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בכי- צרחות

הוספת תגובה

• בכי צרחות וחינוך

שירי קאשי
    22/12/2009

הי סוזן,
    נתחיל מכך שמה שעובר עליכן עכשיו קורה בהרבה בתים. זה לא שאת נהיית אמא פחות מבינה או פחות רגישה לבתך, אלא שבתך גדלה, רצונותיה יותר ברורים לה, יכולת הביטוי שלה השתכללה (בכי) וכמובן היכולת שלה לנטב אותך למה שהיא רוצה. לבכי כמובן יכולות להיות סיבות רבות, החל מדרך ביטוי חדשה שהיא גילתה ויודעת לנצל וכלה בקושי אמיתי כמו הרגשה לא טובה שלה או כאבי צמיחת שיניים. סביר להניח כי לא בכל בכי מתקיימת אותה הסיבה. תפקידך כאמא להיות רגישה ולנסות ולהבין (לא תמיד זה אפשרי וזה מאוד מתסכל) מתי זה בכי מניפולטיבי ומתי זה נובע מקושי או כאב. בכל מקרה, כפי שכבר נוכחת לדעת, בתך מבינה כבר הרבה יותר ממה שנדמה לך. יש כבר מילים שהיא מבינה כשאת חוזרת עליהן וגם הרבה היא יכולה להבין מטון הדיבור שלך. היא בהחלט מספיק מבינה על מנת שאפשר להתחיל "לחנך", אך החינוך בגיל זה הוא כמובן בהתאם לגילה. למשל להזהיר לא להתקרב לחשמל זה בהחלט משהו שניתן כבר ללמדה בגיל זה. כמובן שאנו עדיין לא מצפים למאה אחוז הבנה ויישום אך את המסר ניתן להעביר. אותו הדבר לגבי הבכי. אם אכן את חשה שאין סיבה ממשית לבכי, את בהחלט יכולה לומר לה להפסיק את הבכי. כמובן שטון הדיבור הוא נחרץ אך לא כועס. מסרים רבים כבר ניתן להעביר בגיל זה, כמובן שלא על ידי כעס, אלא הסבר וטון דיבור שמעביר מסר ברור.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

סוזן
    22/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו