מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוקשות בגבליאת24/12/2009
שלום בני בן חצי שנה. מלידה הוא מאוד נוקשה בגב ומעגל אותו כלפי חוץ. הוא גם ממש מגיל קטן מרים גבוה את החזה כשהוא על הבטן. הוא תמיד היה מאוד מתוח וקפוץ. ניגשתי איתו מספר פעמים לרופא משפחה והוא אמר שיש לו טונוס גבוה, אבל בגבול הנורמה ולא דורש טיפול או פיזיוטרפיה. אני לבד ראיתי תרגילים באינטרנט ועשיתי לו. יש שיפור משמעותי בשחרור הכפות ידיים אבל הוא עדיין מעגל את הגב. כעת הוא מתהפך רק מהבטן לגב ותמיד לכיוון אחד בלבד. מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליאת
אורנה עטאר24/12/2009ליאת שלום,
טונוס גבוה, אפילו מעט כדאי לתת לו מענה והתייחסות ולעשות הכל בכדי לאזן את טונוס השרירים וזאת מאחר ואת כבר רואה שהוא משפיע על ההתפתחות של בנך.
מאחר והוא בן חצי שנה חלק מהם היו כבר יותר קשים לביצוע בלי הנחייה של מדריכה להתפתחות תינוקות.
ההקשתה הזו בגב נגרמת בגלל קיצור של זוקפי הגב וחשוב מאוד ללמד אותו להאריך את השרירים האלו בכדי להגיע לאיכויות תנועה טובות.
זקיפת היתר בגב ייתכן ותשפיע על שלבי ההתפתחות הבאים ולכן תשקלי מפגש עם מדריכה בכדי לקבל כלים איך לשפר את התנועתיות שלו ולהוביל אותו למקום אחר התפתחותית.
תעדכני אותי מה את חושבת על זה.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
רינ ת26/12/2009אתמול הלכתי שוב לרופא ילדים והוא הביא לי הפניה למרכז להתפתחות הילד. הוא ייעץ לי קודם לקבל שם אבחון של נוירולוג ולגבי פיזיוטרפיה אני אוכל בהמשך לבחור אם לעשות את זה פרטי (צעד ראשון) או שם. אשמח לשמוע מה דעתך??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)