נוקשות בגב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוקשות בגב
    ליאת
    24/12/2009

שלום בני בן חצי שנה. מלידה הוא מאוד נוקשה בגב ומעגל אותו כלפי חוץ. הוא גם ממש מגיל קטן מרים גבוה את החזה כשהוא על הבטן. הוא תמיד היה מאוד מתוח וקפוץ. ניגשתי איתו מספר פעמים לרופא משפחה והוא אמר שיש לו טונוס גבוה, אבל בגבול הנורמה ולא דורש טיפול או פיזיוטרפיה. אני לבד ראיתי תרגילים באינטרנט ועשיתי לו. יש שיפור משמעותי בשחרור הכפות ידיים אבל הוא עדיין מעגל את הגב. כעת הוא מתהפך רק מהבטן לגב ותמיד לכיוון אחד בלבד. מה עליי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נוקשות בגב

הוספת תגובה

• תגובה לליאת

אורנה עטאר
    24/12/2009

ליאת שלום,
    טונוס גבוה, אפילו מעט כדאי לתת לו מענה והתייחסות ולעשות הכל בכדי לאזן את טונוס השרירים וזאת מאחר ואת כבר רואה שהוא משפיע על ההתפתחות של בנך.
    מאחר והוא בן חצי שנה חלק מהם היו כבר יותר קשים לביצוע בלי הנחייה של מדריכה להתפתחות תינוקות.
    ההקשתה הזו בגב נגרמת בגלל קיצור של זוקפי הגב וחשוב מאוד ללמד אותו להאריך את השרירים האלו בכדי להגיע לאיכויות תנועה טובות.
    זקיפת היתר בגב ייתכן ותשפיע על שלבי ההתפתחות הבאים ולכן תשקלי מפגש עם מדריכה בכדי לקבל כלים איך לשפר את התנועתיות שלו ולהוביל אותו למקום אחר התפתחותית.
    תעדכני אותי מה את חושבת על זה.
    בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון

רינ ת
    26/12/2009

אתמול הלכתי שוב לרופא ילדים והוא הביא לי הפניה למרכז להתפתחות הילד. הוא ייעץ לי קודם לקבל שם אבחון של נוירולוג ולגבי פיזיוטרפיה אני אוכל בהמשך לבחור אם לעשות את זה פרטי (צעד ראשון) או שם. אשמח לשמוע מה דעתך??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו