בת חצי שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת חצי שנה
    שרון יוסף
    24/12/2009

שלום,
    בתי בת החצי שנה מתהפכת מבטן לגב (ל-2 הכיוונים) בחופשיות, אך מגב לבטן התהפכה אולי פעמיים ובטעות. אם אני מעודדת אותה - מצליבה רגל וקצת דוחפת אותה לצד אז היא משלימה לבד את ההתהפכות אל הבטן. בשכיבה על הבטן היא נינוחה ומרימה ראש יפה.
    כמו כן היא לעיתים מרימה ישבן בשכיבה על הבטן ומרימה אגן בשכיבה על הגב.
    כשהיא יושבת בזוית (למשל עלי, או בעגלה) היא מזדקפת, אך משכיבה על הגב אינה מנסה להתרומם - האחות בטיפת חלב אחזה בכפות ידיה ומשכה אך התינוקת לא ניסתה להתרומם.
    לכן אחות טיפת חלב אמרה לי להושיב אותה בעגלה, בזוית כמו של סלקל (עד עכשיו היתה רק בשכיבה). שאלותי הם:
    1.האם אכן מומלץ להושיבה בעגלה, שכן עדיין אינה יושבת עצמאית?
    2. מה שלבי ההתפתחות הבאים? ואילו תרגילים מומלצים?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת חצי שנה

הוספת תגובה

• תגובה לשרון

אורנה עטאר
    24/12/2009

שרון שלום,
    לשאלותייך:
    1. לא כדאי להושיב אותה בשיפוע. זה מצוין שהיא בשכיבה. היא אמורה להתיישב לבד כשתעלה על 6 ותקח את האגן אחורנית לישיבה וזה בסדר גמור שהיא עדיין לא יושבת. ממה שידוע לי הבדיקה הזו בטיפת חלב מטרתה לבדוק את החזקת הראש בגילאים השונים. אין לתרגל את הבדיקה הזו בבית אלא להשאיר אותה לרופאים ואחיות.
    2. שלבי ההתפתחות הבאים הם התהפכות גב -בטן ולאחר מכן זחילת גחון, זחילה על 6, התיישבות וכו'.
    אתן לך תרגיל להתהפכות מגב לבטן:
    1. השכיבי אותה על הגב.
    2. עגלי את הרגליים לכיון בית החזה כמה פעמים
    3. החזיקי ידיים ורגליים ביחד והניעי אותם מצד לצד.
    4. הניעי רק יד ורגל באותו צד של הגוף לצד השני של הגוף וחזרה..
    5. כשאת מגיעה לצד - הישארי בצד ועשי עם היד והרגל "טוק טוק טוק" על המזרון. תראי אם היא משלימה את ההתהפכות. את יכולה גם לשלב גירוי בצד בכדי לעודד אותה להתהפך.
    הכל גם לצד השני.

בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו