תינוקת בת חודש, מתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת חודש, מתי
    אפרת
    27/12/2009

שלום,
    יש לי תינוקת בת חודש, כרגע היא אוכלת, ישינה ובבקרים שומעת מוסיקה ומסכלת על המגן מיטה שחור לבן אדום.
    באיזה גיל אני יכולה להתחיל לשחק איתה, לשים אותה בטרמפולינה/ אוניברסיטה/ מובייל למיטה וכו'
    פשוט ברוב הספרים רשום שלא להעמיס על התינוק.
    אני אשמח לקבל מידע בנושא.

תודה,
    אפרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת חודש, מתי

הוספת תגובה

• תגובה לאפרת

אורנה עטאר
    28/12/2009

אפרת שלום,
    בגיל חודש אני ממליצה להכיר לה שהייה על הבטן (מקווה שהיא כבר מכירה), על הצדדים!, ועל הגב.

תמיד רצוי לא להעמיס בגירויים ולכן תמיד תשימי לב שאת חושפת אותה כל פעם למשהו אחד ולא להמון גירויים יחדיו.

את כבר יכולה לשים אותה בטרמפולינה או לשים לה מובייל, הראייה שלה תתפתח עםם הזמן והיא תוכל לראות יותר טוב את הדברים.

לגבי טרמפולינה - אני ממליצה להמעיט ואולי לא להשתמש בה כלל. טרמפולינה היא משטח מוטה שאינו מאפשר איזון בין השרירים וגורם לתינוקות למתח שרירי מיותר בבטן שמקשה עליהם את השהייה על הבטן ולרוב משפיע גם על דפוסי התנועה שלהם (לא לטובה) ולכן כמה שאת יכולה להמעיט - יותר טוב בשבילה!

מה שאת לא מתארת כאן אלו חוויות של תנועה וחוויות של מגע. תינוק צריך את החוויות האלו בכדי להתפתח באופן תקין ואני ממליצה לך לשאת אותה על גופך (בנתיים קרוב) ולתת לה תנועה במרחב, לשנות את תנוחות האחיזה שאת אוחזת אותה, להקפיד על סימטריה באחיזה, בנוסף תני לה כל מיני סוגי מגע - מגע מלטף, לחיצות, שפשופים, טפיחות בכל הגוף. מגע עוזר להם ללמוד את סכימת הגוף שלהם שאינה ידועה להם בגיל הזה וכמובן משדר בטחון לתינוק.

רצוי לשאת אותה בתנוחת ערסול כמה שיותר בכדי להוריד מתח משרירי הבטן (עוזר לגזים), הבאת ידיים לקו האמצע, הארכת שרירי הגב, כל אלו יטיבו עם ההתפתחות שלה!
    נשיאה במנשא בד בתנוחת ערסול מאוד מומלצת בגילאים האלו.

בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו