4 חודשים-בעיות תקשורת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 4 חודשים-בעיות תקשורת?
    מיכלוש
    29/12/2009

שלום רב,
    יש לי תאומות בנות 4 חודשים [מתוקן],
    עם אחת יש לי אינטראקציות מצוינת-היא צוחקת, מקשיבה, 'מדברת'...

עם השניה אני מרגישה שיש קושי מסוים,
    כשאני באה אליה היא לרוב אינה מפנה ראשה לקראתי,
    גם כשאני מנסה למשוך את תשומת ליבה [שירים, דיבורים] היא ממשיכה להפנות את ראשה לכיוון אחר.
    כשהיא מסתכלת עלי-קשה לגרום לה לחייך, לרוב היא 'בוהה' בי.
    כשהיא בוכה-אני לא מצליחה להרגיע אותה, לא ע"י משחקים או שירים או אפילו כשאני מרימה אותה היא לא נרגעת.

היא כן מחייכת ומדברת איתה לפעמים, אך רוב הזמן ההתנהגויות הנ"ל שולטות.

התנהגות נוספת: כשהיא מחייכת היא מפנה את ראשה הצידה, נראית כאילו 'מתביישת'.

רציתי לשאול האם ההתנהגויות האלו נורמאליות או מצביעות על קושי תקשורתי מסוים. אני יודעת שאבחון של בעיות כגון אוטיזם אינו לפני גיל שנתיים, אך אני מרגישה שמשהו כאן אינו כשורה.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    4 חודשים-בעיות תקשורת?

הוספת תגובה

• אשת מקצוע

אמאלה
    29/12/2009

אבחון אוטיזם כיום הוא מגיל שנה וחצי

יש שאלון להורים M-CHAT שאפשר להוריד מהאינטרנט, אבל הגיל הוא מאוד מאוד מוקדם. חשוב להמשיך ולשים לב. כדאי להציץ בשאלון רק כדי שיהיה בראש למה צריך לשים לב. ההתנהגויות בעיקר שמהוות אינידקציה הן קשר עין, קשב משותף (אני מצביעה לחפץ והיא מסתכלת לשם) ושיתוף רגשי, התנהגויות שרק מתחילות בגיל 7 חודשים (למעט קשר עין).

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למיכלוש

אורנה עטאר
    29/12/2009

מיכלוש שלום,
    מאחר ויש לך מקור להשוואה בבית ואת רואה את ההבדלים, אני חושבת שיש מקום לגשת לאבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות, אפילו רק בכדי להרגיע את חששותייך או לקבל כלים איך לעודד את התקשורת בניכם.
    יש המון מה לעשות כמזהים בעיות תקשורת בגיל הזה, ואם אכן זה המצב למרכז "צעד ראשון" יש ניסיון בתחום ואת מוזמנת לפנות למרכז לאבחון.
    אני ממליצה בחום לטפל בזה.
    אם את רוצה לדבר איתי על הנושא את מוזמנת להתקשר אליי
    0544366399

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו