מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר שאלותע05/01/2010
שלום רב,
בני שבוע הבא יהיה בע"ה בן 3 חודשים.
הוא נרדם כבר בשעה 5 ישן בערך 6 שעות אוכל חוזר לישון ואז קם ב02 אוכל שוב ואני מחזירה אותו למיטה אבל הוא כבר לא ממש בעיניין של שינה. מה אני יכולה לעשות על מנת שיישן קצת יותר מאוחר כדי שלא יקום כל כך הרבה בלילה.
ניסיתי כול דרך אפשרית "למשוך" אות כמה שרק אפשר אבל הוא ממש בוכה מעייפות.
1. לפי מה שקראתי כאן לא מומלץ לשים בטרמפולינה למה?
2. מתי את ממליצה להעביר תינוק לחדר שלו ולהעביר אותו מהעריסה למיטה? (אני יודעת שהעריסה נועדה עד 3 חודשים אבל המיטה נראת לי ענקית........)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר תשובות
שירי קאשי06/01/2010הי עטרה,
בנך עדיין זקוק לשינה נוספת בערב או אחר הצהריים. תנסי לא להשכיב אותו לשנת לילה בחמש אלא מוקדם יותר למנוחת אחר הצהריים, לתת לו לישון כשעה ולהעיר אותו. לאחר מכן למשוך שוב עד שמונה (או אפילו יותר אם הוא מסוגל) ובכך להתחיל לשנות לו את שעות הערות והשינה וכן לעזור לו יותר לסדר את היום והלילה.
ההמלצה לא לשהות בטרמפולינה (וכן בכל משטח מוטה) נובעת מכך שתנוחה זו מעודדת זקיפות יתר, דיאלוג לא נכון בין פלג גוף תחתון לפלג גוף עליון, פאסיביות וכן מעודדת נסיונות ישיבה דרך שרירי הבטן (שזו ישיבה לא נכונה). בנוסף כמובן מפסידים זמן חשוב על הבטן לצורך התפתחות מוטורית תקינה, חיזוק חגורת הכתפיים ועוד.
לגבי המיטה, ניתן בהחלט לשים במיטה הרגילה. העריסה לרוב מיועדת עד גיל 3 חודשים אך יש גם עריסות שהן גדולות יותר ואפשר להשער בהן זמן נוסף. כעקרון אם הוא עדיין לא מתהפך והמקום מספיק לו אז ניתן להמשיך להשתמש בעריסה. כאמור גם אין כל חשש לעבור כבר למיטה הרגילה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)