רגיל ליידים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגיל ליידים
    שרית
    06/01/2010

שלום,
    אני מקווה שאני בפורום הנכון, ואם לא אודה אם תפנו אותי,
    בני בן ארבעה וחצי חודשים, מאוד אוהב שמחזיקים אותו ומטיילים איתו. קנינו לו שני מוביילים למיטה ועוד כמה משחקים למיניהם שמנגנים עם אורות וכו' רק בכדי שלא ישעמם לו. אך לאחר שהסתכל כמה דקות בהתחלה, הוא כאילו מיצא את עצמו ומאז המשחקים הללו כבר לא מעניינים אותו (ברור שלא קנינו הכל בבת אחת אלא במשך הזמן). גם על הבטן, הוא משתעמם מאוד בקלות מה שגורם לו לצרוח ולבכות ולדרוש שנרים אותו ונטייל איתו ואז הוא צוחק ומאושר. איך שאנחנו מניחים אותו הוא מתחיל לצרוח. אנחנו מאוד מיואשים, כשהוא ער אני לא יכולה לעשות כלום בבית אלא רק להיות איתו ולשחק איתו, הוא מאוד אוהב תנועה ושנוגעים בו (אז את זה אני מנצלת לתרגילים לשיפור השכיבה על הבטן כפי שהמלצתם בפורום). בנוסף, שמנו לב שהוא מזהה מהר מאוד אם אני נמצאת בסביבה או לא ועושה בעיות למי שנמצא איתו גם לבעלי, האם זה יכול להיות בשלב כל כך מוקדם??
    האם יכול להיות שהוא באמת ממצא את המשחקים מהר מאוד?? האם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות בכדי להמעיט את הזמן שהוא על הידיים? אני רוצה לציין שאני מניקה וכולם אומרים לי שמכאן הבעייה אבל אני לא רוצה להפסיק להניק.. אני חוזרת בעוד כחודש לעבודה ורוצה להשאיר אותו אצל מטפלת ומפחדת מהתגובה שלו..
    מקווה שתוכלו לעזור לי...:-((

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגיל ליידים

הוספת תגובה

• תגובה לשרית

אורנה עטאר
    07/01/2010

שרית שלום,
    יש תינוקות הזקוקים יותר לתנועה ולמגע מתינוקות אחרים והסיבות לכך יכולות להיות רבות. לעיתים זה קשור ל"זמן" שהם לא השלימו ברחם, או לאיזו טראומה שחווה בלידה, ויש עוד סיבות רבות שקשורות למערכת הסנסומוטורית של בנך שמובילות אותו לרצון הרב בתנועה ומגע.
    אני לא חושבת שזה קשור להנקה.
    אני לא יכולה דרך דברייך לזהות למה זה קשור. ברור כי בשלושה החודשים הראשונים לחייו התנועה והמגע שנתת לו הן צרך קיומי כמו אוכל אבל מגיל שלושה ארבעה חודשים אנו רוצים שבאופן הדרגתי תינוק יהיה יותר ויותר עצמאי ולא ירצה רק ידיים אלא יכיר את המזרן ואת התנוחות השונות וכל זאת בכדי שיהיה פנוי ללמידה של שלבי ההתפתחות.
    בגילו אני ממליצה לך לפנות למדריכה להתפתחות תינוקות, היא תוכל לאבחן את הסיבה לקושי שלו ולתת לך ולו כלים איך להתמודד ולהוביל אותו למקום יותר פנוי ללמידה.
    בברכה,
    אורנה עטאר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו