מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התהפכות בטן-גבאורית11/01/2010
שלום רב,
בני בן חצי שנה. לפני כחודש החל להתהפך מהגב לבטן, אך עדיין לא מתהפך מהבטן לגב. מגיל מאוד מוקדם שוכב על הבטן בזמן הערות, אך היתה נטייה להרחיק מרפקים מקו הכתפיים (ואני כל הזמן אספתי אותן חזרה לקו הכתפיים). בנוסף קיימת נטייה להעביר את ידיו אחורנית כאשר אנו מרימים אותו).
התחושה שלי שמה שמעקב את ההתהפכות מהבטן לגב זה הקושי שלו לשמור על ידייו מתחת לקו הכתפיים, ויצירת "בסיס רחב". אני מתרגלת איתו עם כדור פזיו מנח נכון של הידיים, ועושה את תרגיל התהפכות הגודו.
האם יש דברים נוספים שאוכל לעשות בכדי לעודד התהפכות, ולהרפות מעט את ידיו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה אחת...
אורית12/01/2010בהמשך להודעתי הקודמת, בני מתקשה גם להושיט ידיים לחפץ כאשר שוכב על בטנו. לאחרונה החל להושיט כאשר החפץ בגובה המשטח עליו שוכב, אך מתקשה להרים את ידו אפילו מעט. אני מנסה לעשות זאת יחד איתו בכדי לעודד "איבוד שיווי משקל" אך אני לא בטוחה שזה הדבר הנכון.
האם כדאי להמשיך עם זה, או שיש דרך נכונה יותר לעבוד על כך
ושוב תודה,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שירי קאשי12/01/2010הי אורית,
הקושי להביא את הידיים למרכז (לרוחב הכתפיים) וכן הקושי להושיט ידיים רחוק קדימה או להשען על יד אחת יכולים לנבוע ממצב שבו שרירי הגב מקוצרים (הגב נמצא בזקיפה) ולכן פעולות אלו קשות יותר והמצב השבו נוח לו יותר להיות הוא עם ידיים אחורה. הושטת היד צריכה לבוא ממנו ולא על ידי שתקחי את ידו. גרי אותו להושטת יד עם משהו אטרקטיבי כמו למשל לבועת סבון או אפילו שלט של טלויזיה. בנוסף חשוב מאוד לעבוד על התעגלות הגם והארכת השרירים האחוריים. בשכיבה על הגב את יכולה להביא רגליים לכיוון החזה תוך כדי התעגלות של הגב, להחזיק בערסול, להשכיב מעוסל בתוך פוף גדול. כמו כן כדאי להרבות בעיסוי הגב והשכמות. אם אינך מצליחה להגיע לתוצאות, אני ממליצה לקבוע שיעור פרטי.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)