תינוקת בת 10 חודשים לא רוצה לזחול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 10 חודשים לא רוצה לזחול
    טניה
    13/01/2010

שלום!

הקטנה כבר בת 10 חודשים, ואני לא מציחה לגרום לה לרצות לזחול קדימה.
    היא זוחלת ברברס, ודוחפת את עצמה לעמוד על 6.משם היא עושה תנועות קדימה - אחורה, כאילו היא מנסה "להתניע" את עצמה, אבל אף פעם לא ממשיכה עם התנועה ולא זוחלת על 6 קדימה.

אני אציין שהיא עוברת מישיבה לזחילה (על גחון או ברברס על 6) כשיש לה משהו שהיא רוצה להשיג.
    היא גם עומדת טוב כשיש לה משהו להחזיק, וכבר הולכת יפה בהליכון צעצוע, אבל היא עוד לא נעמדת בעצמה במיטה.

אני שומעת שתינוקות בגיל הזה כבר נעמדים לבד, ושלי עוד לא...
    מה אני יכולה לעשות כדי ללמד אותה לזחול קדימה ולעמוד לבד?

תודה רבה!
    טניה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אפשר תשובה בבקשה?

טניה
    14/01/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר תשובה בבקשה?

טניה
    14/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    14/01/2010

הי טניה,
    הזחילה אחורה נובעת מכך שמופעל יותר כח על ידי הידיים לעומת הרגליים. בכדי לחזק את הרגליים את יכולה להשכיבה על הגב כששתי כפות רגליה מונחות על הרצפה קרוב לטוסי וברוחב האגן. בתנהוחה זו להחזיק ולהמתין לדחיפה שלה. אותו הדבר ניתן לעשות מול קיר, כשאת מחזיקה אותה עם הגב שלה אליך ומניחה את כפות רגליה על הקיר וממתינה לדחיפה.
    חשוב לציין כי מבחינת הגיל היא כבר אמורה להיות אחרי זחילת הגחון ובשלב זחילת השש. מתאורך נראה כי היא בדרך לדלג על שלבים אלו והיא מתקדמת לקראת הליכה. מסיבה זו אני ממליצה לקבל עזרה של מדריכה על מנת להשלים את הפערים בדרך. כמו כן עדיף לא להשתמש בהליכון כיוון שהוא גם מעודד את העמידה וההליכה לפני שהושלמו השלבים המוקדמים יותר וגם מלמד הליכה שהיא לא נכונה ויוצר יציבה משובשת.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו