מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנה וחודשדניאלה15/01/2010
בני בן השנה וחודש,עדיין ממשיך להלך סביב רהיטים,ולא לנסות ללכת או לעמוד לבד...אני מנסה לעודד אותו אך נתקלת בסירוב ועוזבת אותו(מניד ראשו לשלילה).
חזק מאוד במוטוריקה עדינה (משחיק טבעות,מרכיב פאזל עיגולים,מצייר,לוחץ על כפתורים קטנים ועוד)ומקשקש די הרבה מילים לגילו,
האם החלק הזה בא על חשבון מוטוריקה גסה?
איך לעזור לו ללמוד ללכת?
ואיך ניתן לאבחן גמשיותץ יתר?
מתי זה נחשב כבר עיכוב מבחינת הליכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדניאלה
אורנה עטאר15/01/2010דניאלה שלום,
נשמע כי התפתחות בנך תקינה. הוא יילך כשמערכת שיווי המשקל שלו תהיה מוכנה לשלב הזה. אל תאיצי בו. אנו רוצים שתינוק ילך עד גיל שנה וחצי ולכן בנך אינו בעיכוב.
גמישות יתר מאובחנת אצל איש מקצוע (רופא, פיזיוטרפיסט, מדריכת התפתחות). למה את שואלת על גמישות יתר? האם אובחן בעל גמישות יתר?
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמשות יתר
דניאלה16/01/2010לא,אבל כשהוא היה בן 3 חדשים בערך היינו בחוג עיסוי תנוקות המדריכה זרקה לי משהו בנושא גמישות יתר,מאז לא חשבתי על הנושא יותר,כי ההתפתחות שלו היתה תקינה לחלוטין,אבל בגלל שבפורום התייעצות עם רופא שאלתי את אותה שאלה ששאלתי כאן,והוא אמר לי שאולי זה קשור לגמישות ונזכרתי במה שהמדריכה דאז אמרהף,אז חשבתי שאולי....אולי זה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמידה ויש לבנך גמישות יתר
אורנה עטאר17/01/2010יש לאבחן זאת בצורה יותר מסודרת ולא ממשהו שמדריכה זרקה במסגרת חוג.
אכן גמישות יתר גורמת לעיכוב בהתפתחות ויש מה לעשות אך לפני שאת מאבחנת זאת בצורה מקצועית לא אוכל להתייחס לזה.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיבחון
דניאלה20/01/2010לקחתי את בני לאבחון פרטי,נאמר לי שהרגליים שלו לא חזקות,והזחילה שלו לא מצטיינת(התקשה בלעבור על פני מכשולים כגון מגלשה)ושהליכה עדיין לא נראית באופק הקרוב אם כי ילך בזמן(עד שנה וחצי)אני רוצה מאוד לחזק אותו ולתת לו בטחון ולהביא אותו לקראת הליכה ואיני יודעת איך,האם יש מסגרת כלשהי שאפשר לשלוח אותו?האם סדנא בבית תתאים לנו?ובמידה שאתמיד עם התרגילים האם יוכל לסגור את הפער ולהתחיל לעמוד ולא להתנגד עם הרגליים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדנה
אורנה עטאר21/01/2010דנה שלום,
האם האבחון נעשה ע"י מדריכה מוסמכת בשיטת "צעד ראשון"?
אני ממליצה לגשת לאבחון במרכז "צעד ראשון" בתל אביב. שם יאבחנו אם הוא זקוק לעבודה פרטנית או בסדנא וכן, עם עבודה יום יומית ומודעות למצב ההתפתחותי שלו והפיכת רגעים רבים בחיו לרגעים התפתחותיים תוכלי לצמצם פער.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון
דניאלה23/01/2010הייתי במרכז בתל אביב,שם אבחנו מעט גמשות יתר,בכל מקרה אמרו שלא מדובר בעיכוב ונתנו תרגלים להמשך,לדעתם יש צורך בכמה מפגשים לחיזןק אך לא מדובר בבעיה רצינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה שלום
אורנה עטאר27/01/2010הי דנה,
נשמע כי את נמצאת במעקב ואם יש צורך בכמה מפגשים לחיזוק ואת מודאגת את מוזמנת ללכת לאותם מפגשים בכדי לא ליצור בעיה רצינית.
אני כאן לעוד שאלות.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דניאלה28/01/2010מבחינתי חל שיפור מאז שהתחלנו לעשות תרגילים יומיומיים,הילד כבר הולך בסיוע של יד אחת שלי וגם עומד יציב עם יד אחת בלבד...אבל התחיל לפתח לעצמו דפוס של הליכה על הבירכיים,האם זה מפני שהוא מאוד רוצה ללכת?כמו כן הוא לא אוהב ללכת לג'ימבורי כי הוא לא מצליח לטפס על המתקנים שאני מבקשת ממנו שיטפס עלהם(חלק מהתרגילים שנתנו לנוץ..מתקנים כגון מגלשה)ואז עושה סצנה ובוכה,האם יש תרגילים נוספים שאפר לעשות שהוא יהנה מהם??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה
אורנה עטאר30/01/2010דנה הי
את צריכה לזכור שהוא לא "לא אוהב ג'ימבורי" אלא יודע שזה קשה לו ולכן נמנע מזה. חשוב כן למצוא דרכים לתרגל איתו את זה כי כנראה שיש לבסס אצלו את מערכת שיווי המשקל (מה שיתכן מביא אותו להליכה על הברכיים - בסיס רחב יותר ופחות "מפחיד").
במידה והאבחון לא נתן לך כלים אולי יש צורך במפגש נוסף בכדי לתת לך תרגילים שיעודדו אותו ולתת לך דרכים איך לאתגר אותו מבחינת שיווי משקל.
לא יודעת אם נתתי לך בעבר תרגילים, נשיאה על הכתפיים עם החזקה רק באגן ותנועה קדימה, אחורה ולצדדים תהיה מצויינת עבורו. לנסות למצוא גירויים שכן יגרמו לו לטפס או לרדת ממגלשה בג'ימבורי. נדנוד כל דבר שהוא נשען עליו כמו כסא, שולחן וכו'.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דניאלה31/01/2010אני מבינה שהוא מתוסכל,אני קבלתי די הרבה תרגילים לתרגל איתו בבית,אנחנו עושים כל יום ,היה חולה מספר ימים ולכן ותרנו לו...
כמה זמן לוקח למערכת שיווי המשקל להתבסס?
ולמה פתאום קשה לו עם שיווי המשקל?(סוסל מדלקות אוזניים כרוניות,אך נאמר לי ע"י רופא מומחה שאין קשר)כמו כן התחלתי דיקור והומאופטיה כטיפול בעניין...
כיצד אפשר לפנות אליך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעיות
דניאלה01/02/2010לקחתי אותו לבדיקה אצל אורטופד ילדים מומחה,ואצל רופא הילדים שלו,נאמר לי שאין שום בעיה,הבעיה היא רק בראש שלו והוא צריך לעבוד על הפחד שלו מלאבד שיווי משקל..ויש לו עוד 5 חדשים לעבוד על זה,הגדיל לעשות האורטופד שאמר שמילה של רופא הוא הולך תוך שבועות אחדים,ובצעד ראשון אמרו שהליכה לא נראית באופק....מבולבלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאלה
אורנה עטאר02/02/2010הי דניאלה,
לגבי דעות מומחים שונים - זה יכול לקרות שתצאי מבולבת והאבחנות יהיו שונות. תלוי גם מתי היית בצעד ראשון? מזמן?
יש לך תרגילים לתרגל איתו שיווי משקל. הוא לא נמצא בעיכוב ולכן אני לא מבינה מאיפה הדאגה שלך. את מודעת להתפתחות שלו שזו כבר חצי מהעבודה, תאתגרי אותו ככל שניתן בחוויות של שמירה/יציאה משיווי משקל והוא יתפתח בקצב שלו.
במידה וחודש מהיום תראי שאין שינוי את מוזמנת ליצור איתי קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דניאלה02/02/2010בצעד ראשון אני נמצאת כל שבוע מלפני שבועיים,
אני אשמח לקבל תרגילים נוספים לשמירה על שיווי משקל,כדי שתהיה התקדמות אפילו איטית,והוא יראה רצון שרוצה להתקדם,כי שוב לא מוכן יד וללכת איתי ביחד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאלה
אורנה עטאר03/02/2010דניאלה,
את נמצאת במקום הטוב ביותר לקבל את כל התרגילים שבנך צריך. סמכי על המדריכה, בקשי ממנה עוד תרגילים במידה ואת מרגישה שאת לא מקבלת מספיק.
השיפור יגיע. אני בטוחה בכך.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)