מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק עצבני ולא רגועענת17/01/2010
ערב טוב. בני בן שלושה חודשים. בחודש האחרון הוא הפך להיות ממש לא רגוע ולא שקט. בשעת בכי ועצבים הוא נוהג לשמוט את ראשו לאחור ולמתוח את כל גופו לאחור, עד כדי כך שאני חוששת שהוא יגרום לעצמו נזק בגב. קשה להרגיע אותו ורק אם אני "דוחפת" לו ציצי הוא נרגע, למרות שהוא לא אמור להיות רעב בכלל. אין חוקתיות לתופעה הזו, זה קורה כל הזמן - בוקר וערב ללא סיבה הגיונית (שללנו חיתול רטוב או רעב כי זה קורה גם כשהוא יבש ושבע). מדוע הוא נמתח ככה? האם נתקלתן בתופעה הזו בעבר? מה לעשות?????? תודה מראש ולילה טוב,ענת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לענת
אורנה עטאר19/01/2010ענת שלום,
ייתכן ובנך סובל מאיזה קושי והוא מגיב בצורה הזו בכדי לבטא את הקושי שלו. אני לא יכולה לזהות דרך הפורום את הסיבה להתנהגות הזו. היא מוכרת מתינוקות אחרים אבל יכולה להיגרם מסיבות שונות. ייתכן גזים (כי את אומרת שהנקה מרגיעה אותו), ייתכן איזהו מתח שרירי בגוף (באיזור בית החזה) שגורם לו לזרוק את הגוף אחורה בהחזקה אנכית.
אני צריכה עוד פרטים. האם הוא סובל מגזים? האם הוא שוכב על הבטן? גב? ספרי לי קצת על ההתפתחות שלו עד היום. כך אוכל לתת לך כלים שיקלו עליו ועלייך.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך...
ענת25/01/2010אורנה שלום ותודה על התשובה.
בהמשך לתשובתך אספר לך על התפתחות בני עד היום:
כאמור, הוא בן שלושה וחצי חודשים. הוא חייכן מאוד וערני רוב שעות היום. כשאני מניחה אותו ב"אוניברסיטה" על הגב (או על מזרן פעילות) הוא משתולל וזז עם הידיים והרגליים וכך הוא מגיב בדר"כ לגירויים.הוא "ממלמל" כל מיני הברות כתגובה לשיחה איתו... והוא מתהפך רק בעזרתי ולא לבד (למעט פעמיים ...) הוא שונא לשכב על הבטן אבל אני משתדלת להגיע לחצי שעה (לא ברצף,כמובן) בסה"כ ליום. הוא מרים את הראש יפה מאוד ויציב אבל מתעייף מהר ומתעצבן - צועק ובוכה. הוא ישן על הגב בלבד, על הצד הוא לא "מחזיק מעמד" ומייד חוזר לתנוחת גב.הוא עדיין לא מושיט ידיים לחפצים.לגבי גזים הוא משחרר גזים בעיקר מלמטה..(נפיחות..) אבל לא חושבת שהוא סובל מגזים מאחר ואין בכי על בסיס יומי או בשעות קבועות. הוא יונק ואני מוסיפה לו סימילאק פעם ביום.
אשמח מאוד אם פרטים אלו יעזרו לך "לאבחן" את הבעיה.
המון תודה, ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לענת
אורנה עטאר27/01/2010הי ענת,
ככל הנראה יש לבנך זקיפות יתר בזוקפי הגב בגלל שהייה ממושכת על הגב.
בגיל שלושה וחצי חודשים אני רוצה שבנך ישהה יותר מחצי שעה ביום על הבטן ושהשהייה הזו תהיה נוחה ולא מלווה בהתעייפות מהירה ובכי. אני ממליצה לך לתרגל איתו על בסיס יום יומי את התרגיל שאתן לך בכדי להוריד מתח משרירי בית החזה ולהאריך את זוקפי הגב וזה יעזור לו לשהות על הבטן בנוחות.
ייתכן ושהיה ממושכת על הגב גורמת לתינוק להיות חשוף לגירוי יתר, הוא לא יכול להוריד ראש (כמו על הבטן) ולנתק את עצמו וייתכן והוא צובר במהלך היום המון חוויות שקשה לו לעכלן וזה מתבטא בכך שהוא עצבני ובוכה.
תנסי להוריד גירויים, אם את נושאת אותו במנשא רצוי לנסות לערסל אותו (לא יודעת אם הוא מכיר את התנוחה ולפי מה שאת מתארת היא תהיה קשה לו) או לשאת בטן לבטן. לחשוף אותו כל פעם לצעצוע אחד (גם באוניברסיטה).
תרגיל:
1. להשכיב על הגב ,הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה. חזרי על התנועה מס' פעמים. יש לראות שהאגן מתרומם והגב מתעגל.
2. הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן.ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה גלגלי את האגן לכוון הראש. חזרי על התנועה מס' פעמים.
3. הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
4. על הגב. ישרי רגל אחת וכופפי את השנייה. גלגלי את התינוק אל הצד של הרגל הישרה. הגיעי אל הצד וחזרה לגב. חזרי על התנועה מס' פעמים, לשני הצדדים.
5. לשהות על שני הצדדים.
6. המשיכי לגלגל עד אל הבטן. ניתן לשלב טפיחות על השכמות והכתפיים, הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב.
תעדכני אותי עוד שבועיים אם יש שיפור בשהייה על הבטן ובהתנהגותו הכללית.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!
ענת30/01/2010אורנה ערב טוב, תודה על התשובה וההכוונה. התחלתי ליישם את מה שאמרת לי ואני אכן מקפידה יותר על השכבה על הבטן (בזמן עירות) ופחות גירויים. אעדכן בעוד כשבועיים...תודה רבה ושבוע טוב,ענת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)