מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 11 חודשיםדנה17/01/2010
בני בעוד שבוע בן 11 חודשים, הוא זוחל זחילת שש דילג על זחילת גחון
לפני כחודש הוא התחיל להייעמד ולפני כמה ימים הוא התחיל לעשות שתי צעדים
הדבר שמפריע לי זה שהוא עדיין לא מתיישב
השאלה שלי האם להושיב אותו, אני יודעת מקריאה מרובה בפרום הנ"ל שאתן לא ממליצות להושיב תינוק, אלא לחכות שהוא יישב בכוחות עצמו, אני מאוד מתוסכלת ולא ממש יודעת מה לעשות בנדון
אתמול ניסיתי להושיב אותו ואני תמכתי בו מאחורה, הוא התיישב יפה והיה יציב ולא ממש היה צריך את תמיכתי מאחוריו, הבעיה התחילה שהוא לא ידע איך לצאת מהמנח הזה, ואז הוא איבד את שיווי המשקל וכמעט נפל לצד, כמובן שהייתי לידו בכדי למנוע זאת..
מה אני אמורה לעשות בנדון?.. אני ממש אובדת עצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?????
דנה18/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדנה
אורנה עטאר19/01/2010דנה שלום,
את יכולה להתחיל להושיב אותו. כמובן שאת רואה שבשלב הזה הבעיה היא לא להושיב אלא ללמד אותו להכיר להגיע ולצאת מהמנח הזה.
אני ממליצה להשתמש בכדור פיזיו ולהושיב אותו בישיבת שיכול (רגל אחת מכופפת קדימה ורגל אחת אחורה) ולתת לו תנועה. את תראי שזה יהיה לו מאוד קשה לייצב את עצמו אך זהו תרגיל מעולה ללמד את מערכת שיווי המשקל שלו לאזן במצב ישיבה. תרגלי רגליים לשני הכיוונים והתחילי מרגליים קדימה.
בנוסף כשאת מושיבה אותו על מזרון תניחי את הידיים שלו קדימה, החזיקי באגן והכווני אותו לעבור לשש מישיבת שיכול על המזרון לזחילה על 6.
חשוב לתרגל איתו על בסיס יומי.
במידה ואת רואה שבשבועיים הקרובים תוצאות אני חושבת שיש מקום לגשת לאבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי לאבחן את הסיבה למקום ההתפתחותי בו הוא נמצא ולתת לך הדרכה מדוייקת (כי אין כמו מראה עיניים).
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)