עומדת אך לא יושבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עומדת אך לא יושבת
    דנה
    18/01/2010

שלום,
    קטנטונת שלי כמעט בת 7 חודשים. החלה להתהפך לשני בכיוונים בגיל 4 חודשים ובמקביל לזחון גחון(אך לא זחילה מסודרת , שולחת 2 ידיים קדימה ומושכת את עצמה) מגיל 5 חודשים עומדת על 6 ומתנדנדת. בימים האחרונים החלה להעמד על הרגליים עם תמיכה של שולחן ועושה סימנים של תחילת זחילה על 6. שאלתי היא, האם זה נורמלי שעדיין לא יושבת? כשהיא רוצה לרדת מעמידה לא יודעת איך מסתכלת מסביב ובסוף מתרסקת...
    איך אפשר לעודד אותה לישיבה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עומדת אך לא יושבת

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

אורנה עטאר
    19/01/2010

דנה שלום,
    בתך היא קצת מהממהרות....
    בשלב הזה אני רוצה שהיא פחות תעמד ויותר תזחל. זה בסדר שעדיין אינה למדה להתיישב לבד. לרוב תינוקות לומדים להתיישב ע"י עלייה לשש, לקיחת אגן אחורה והתיישבות.
    אני מבינה שהיא מתוסכלת שהיא נעמדת ולא יודעת לרדת. אני ממליצה שאם היא נעמדת עליכם פשוט תורידו אותה לרצפה ע"י ירידה שלכם לרצפה. את יכולה ללמד אותה לרדת ע"י - לשים לה צעעצוע למטה, להחזיק לה את הידיים שלה, לשים את הראש שלך בבית החזה שלה ולהוריד אותה בהדרגה ל-6 (ע"י קיפול של הברכיים שלה).
    תקפידי להרחיק כמה שיותר אפשרויות להיעמד ולתת לה תרגול לזחילה על 6 בכדי שתממש את השלבים ההתפתחותיים בזמן הכרונולוגי שלהם ולא תדלג עליהם.
    בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו