תינוק בן שנה וחודש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן שנה וחודש
    רינת
    22/01/2010

שלום רב,

התינוק שלי בן שנה וחודש וטרם עומד/הולך, יש לציין כי התחיל לזחול מאוחר יחסית-בגיל 11 חוד'
    כמו כן הוא נעמד על הברכים.
    היה מאושפז כחודש וחצי בבית חולים עקב רפלוקס חמור ואי עלייה במשקל (נמצא בתת משקל)
    כשהיה מאושפז יש לציין כי לא היה ניתן לשים אותו על שטיח על מנת שיהיה חופשי, היה מחובר לזונדה וצינורות נוספים כך שלמעשה זה עצר מן הסתם קצת את ההתפתחות וברגע ששוחחר מהבית חולים התחיל לזחול
    השאלה שלי היא האם לעודד אותו להליכה או שגם זה יגיע אומנם באיחור ולתת לזה לקרות לבד?
    האם לקנות לו "הליכון" (בעקרון אני לא בעד אבל בגלל המצב....)?

בתודה מראש
    שבת שלום

רינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנה וחודש

הוספת תגובה

• תגובה לרינת

דבי גרוס דולב
    23/01/2010

הי רינת
    תחילה,חוויות כגון אלה שחווה בנך בגיל כה צעיר יכולות בהחלט להשפיע על ההתפתחות המוטורית של התינוק וחשוב להתחשב בזה. שנית, בנך לא נמצא בעיכוב התפתחותי מפני שאיחור בהליכה לא יחשב כאיחור לפני גיל שנה וחצי.
    בנך התחיל את כל שלבי ההתפתחות שלו מאוחרו קשה לי להגיד האם יש לו קושי התפתחותי או שמדובר רק בקושי ששייך לאשפוז, לדעתי חשוב לאבחן זאת רק כדי להמנע מקשיים שיכולים לצוץ עכב קושי ספציפי. לכן העניין הוא לא לא לעודד את ההליכה אלא לבדוק אם יש קושי.
    הליכונים אינם מומלצים לאף תינוק מפני שהם מעודדים השענות קדימה ומעכבים פיתוח שיווי משקל עצמאי, הם גם לא בטיחותיים.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו