תינוקת ממש בת שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת ממש בת שנה
    נני
    22/01/2010

עופרי שלנו חגגה השבוע שנה. ישנם כמה נושאים שאינם מטרידים אותי עדיין, שכן איני יודעת אם עלי להיות מוטרדת :) אשמח לעצתכם המקצועית...
    עופרי נולדה ביום הראשון של שבוע 37 (חיכו עם הזירוז כדי שלא תחשב פגה, היה חשש ל iugr) היא כן התעכבה עם הרמת הראש, ודילגה לחלוטין על היפוך מהבטן לגב. ברוב השלבים היא הקדימה בשאר היתה בדיוק 'לפי הספר'.
    כיום, היא הולכת בעזרת תמיכה, אוכלת אוכל אצבעות, משחילה טבעות למגדל טבעות ובמשחק צורות מצליחה להכניס את העיגול למקומו ומיד אח"כ מוחאת לעצמה כפיים :) אומרת 'אבא' עושה רושם שעם כוונה, ו'אמא' רק כשהיא בוכה... לאחרונה הפכה לפטפטנית, וממלמלת מלמולי תינוקות לרוב. מבינה מה זה 'לא' ו'אסור', ממושמעת ואין לנו צורך לשנות את הטון כלפיה. (
    פשוט ילדה טובה!)
    אבל... היא לא עושה 'ביי ביי' .בכל פעם שמישהו יוצא, או לפני שהיא נכנסת לאמבט עושים לה 'ביי ביי'. היא מחייכת חיוך גדול, וחושבת שזה משחק אבל לא עושה שום נסיון לעשות בעצמה. היא אינה מצביעה על עצמים או אנשים, וכאשר אני מצביעה היא לרוב מסתכלת על היד שלי אבל לא לכיוון אליו אני מצביעה. היא כאילו לא ממש מבינה מה עומד מאחורי זה... היא גם לא מנידה את ראשה לחיוב או שלילה, אם יש משהו שהיא לא רוצה כגון אוכל מסוים, היא תזיז הראש הצידה וזה הסימן שאני מקבלת ממנה. האם זה תקין??
    לאחרונה אנחנו גם חווים איתה רגרסיה התנהגותית בעיקר בטקס לפני השינה. בוכה בהיסטריה (לא אופייני לה) כאשר מלבישים ומפשיטים אותה (לעיתים גם רק כשמחליפים לה טיטול) גם לפני אמבטיה כשהיא יודעת שתכף אמבטיה והיא מאד אוהבת את זה! ובאופן כללי אם היא לא מקבלת מה שהיא רוצה באופן מיידי הבכי הוא היסטרי- ואם אכלה קודם זה עלול להביא להקאה. זה מאד מאד לא אופייני לה! מדובר בתינוקת נוחה, שמחה, רגועה, היו מעירים לי על כמה היא שקטה. האם זה סוג של שלב התפתחותי? או שיתכן ויש בעיה? כיצד לנהוג עמה כאשר היא היסטרית? (אנחנו הורים מאד מחבקים, יכול להיות יותר מדי??? יש דבר כזה?) הילדה מסרבת ללכת לישון, נרדמת רק על הידיים (שלי) גם בצהריים... (וזו תינוקת שאפשר היה להניח אותה, ללטף אותה קצת והיתה נרדמת לבד בחדר, לפעמים עם מובייל מנגן)מה שגורם לעייפות גדולה, שרק מוסיפה לתסכול שלה... איך יוצאים מהמעגל הזה? או שסבלנות מספיקה בינתיים? סליחה על האורך... אני פולנייה...
    אשמח לקבל תשובה .
    בינתיים סופ"ש מעולה ומלא חיוכים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת ממש בת שנה

הוספת תגובה

• מקפיצה

נטלי
    28/01/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לנני

אורנה עטאר
    30/01/2010

נני שלום,
    סליחה על האיחור בתגובה.
    אני מרכזת את מה שאת שואלת לגביה:
    - לגבי הצבעה - האם היא לוחצת על לחצנים בצעצועים גדולים עם האצבע המורה? תעקבי אחרי זה, אני מצפה שזה יקרה בקרוב. כנ"ל לגבי ביי ביי, תמשיכי לחקות את הפעולה.
    - הזזת ראש שהיא לא רוצה משהו זה תקין לחלוטין. הנעת ראש לחיוב ושלילה זה עוד מוקדם.
    - רגרסיה התנהגותית - אני לא יכולה לדעת את הסיבה לכך. לעיתים תינוקות פורקים את כל מה שהם עברו באותו יום בצורה של בכי לפני טקס השינה. אולי מדובר בתופעה הזו. תנסו לחשוב אם משהו השתנה בחייה מאז השינוי ההתנהגותי - חולי, כניסת דמות חדשה לחייה, סביבה שונה וכו'. לעיתים זם נעוצה הסיבה. אין קשר לחיבוקים שאתם נותנים.

תעקבו ותראו אם זה משתנה. תהיו סבלנים.
    בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו