מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דילמה ואם אפשר פתרון!אור*23/01/2010
ערב טוב,
בתי בת 9 חודשים אוטוטו.
אוכלת יפה, פעילה במהלך היום, משחקת , צופה מעט בטלויזיה כאשר היא על המזרן ועוד כל מיני פעילויות שאני איתה ביחד, היא ילדה עצמאית ולא בוכה כאשר אני לא לידה (שאני הולכת למטבח לשירותים וכו').
כאשר היא מתעוררת בבוקר היא יכולה להישאר במיטה אפילו חצי שעה לשחק אם לא יותר ולא בוכה כלל.
היא כבר זוחלת נעמדת ומתיישבת והתפתחותה מצויינת.
היא ישנה פעם אחת ביום שזה בסביבות אחת בצהריים למשך של שעתיים וחצי בערך.
הבעייה מתחילה בלילה.
היא שותה את הבקבוק בשעה 21:00 בערך, היא לא ממש אוהבת את הבקבוק אבל היא אוכלת בשעה 19:00 תמיד משהו משביע - אם זה אבוקדו, אם זה חביתה, או לחם עם גבינה ואז את הבקבוק אח"כ - כמות של 100 CC.
כך שלא יוצא מצב שהיא רעבה.
לעצם העניין - היא נשפכת מעייפות בסביבות 21:00 ואני סוחבת אותה עוד קצת... ואז מה שקורה באופן עיקבי בשבועיים האחרונים היא מתעוררת לאחר 3/4 שעה לאחר שהולכת לישון, כאילו היא ישנה 6 שעות אז היא נשארת ערה לפחות שעה וחצי וזה ממש גומר אותי.
אני לא יכולה לא לא להרים אותה מהמיטה כי היא תעיר את הילד שישן בחדר השני שצריך לקום לביה"ס.
ניסיתי לא להרים אותה ולהשאירה במיטה אבל היא ממש בוכה בכי היסטרי ואני נאלצת להרים אותה וכאמור להישאר איתה עוד איזה שעה וחצי עד שהיא כבר עייפה, יצויין שבזמן הזה שהיא ערה היא ממש עירנית ובמצב רוח מצויין צוחקת וצוהלת ושמחה, פתאום כל העייפות שלה נעלמה.
ואז אחר-כך שהיא מתעייפת אני שמה אותה עליי איזה 2 דקות להירגע אני שרה לה שיר ואז אני שמה אותה במיטה והיא ישנה לבד.
אציין שכל יום שהיא ישנה שעת צהריים היא ישנה לבד בצורה עצמאית וזה מגיל 3 חודשים.
הבעייה היא כעת שהיא מתעוררת כשעה לאחר שהיא הולכת לישון!
מה לעשות? למה היא מתעוררת?
היא לא רעבה וזה בדוק כי כמה פעמים הכנתי לה בקבוק והיא ממש לא רוצה...אני לא מוצאת שום סיבה הנגלית לעין, לא חולה ולא וחום חלילה פשוט כלום.
היא הפסיקה לאכול בלילה בגיל 3.5 חודשים וכאמור היא ישנה לבד במהלך היום וגם בערב עד לפני שבועיים כאמור.
אודה לכם (לשירי, לדבי לאורנה) לפתרון יעיל, לעצות ובכלל מה אפשר לעשות?!
אציין שהקנתי לה מגיל צעיר הרגלים טובים ולא הרגלים מגונים, היא לא נרדמת על הידיים ולא אוהבת גם כאשר היא בידיים אלא רק במיטה.
לילה טוב ותודה רבה, אור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אפשר תגובה...תודה!
אור*24/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש פורום שינה
אמאלה24/01/2010של BEOK, יתנו לך תשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה
שירי קאשי25/01/2010הי אור,
הנושא שציינת הוא נושא קשה לפתרון מרחוק. בכל מקרה אני מצטרפת להמלצה לפנות גם לפורום שינה וכן אני מזמינה אמהות נוספות עם נסיון לתת המלצות. מנסיוני האישי זו תקופה שעוברת. זה קורה להרבה תינוקות וצריך להמשיך ולשדר להם עסקים כרגיל: זו שעת לילה, אין שום דבר מעניין וצריך לחזור לישון. כיוון שיש עוד ילד בבית הספר את יכולה להתחיל ביום חמישי או שישי ולהתעקש איתה על חזרה לישון. אם היא בוכה להרים ולהרגיע, לומר לה לילה טוב ולהניח שוב במיטה. לאחר מספר פעמים יש סיכוי טוב שהיא תחזור לישון (כמובן לא להדליק אורות, לא לדבר ולשמור על שגרת לילה). אני מקווה שזה יעזור וחוזרת על ההמלצה להתיעץ גם עם מומחה מהתחום.
לילה טוב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שירי אפנה לפורום המתאים!
אור*25/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)